Zastanawiam się nad kupnem takiej
http://respro.com.pl/product-pol-606...ity-Black.html
Wersja do druku
Zastanawiam się nad kupnem takiej
http://respro.com.pl/product-pol-606...ity-Black.html
dobry sprzet 2/10Cytuj:
Przypis: Ta maska nie ma zastosowania w przemyślę, gdzie wymagane jest przestrzeganie europejskich dyrektyw 89/68 i 89/656. City™ to produkt, który powinien być używana tylko i wyłącznie w celu zmniejszenia dyskomfortu spowodowanego działaniem nietoksycznych cząstek tam gdzie ich stężenie nie przekracza dopuszczalnej normy, która może zostać przekroczona w miejscu pracy. W celu znalezienia produktów zgodnych z Europejską Dyrektywą 89/686, zobacz naszą ofertę EV.
Dla mnie ci ludzie w maskach w Krakowie raczej wyglądają komicznie, zwłaszcza, że te ich maski chyba w większości przed smogiem nie chronią.
Aż taka tragedia w tym Krakowie, że bez maski nie da się chodzić po mieście?
Jak już chcesz maske która ma Ci pomóc to kup taka do której dokupujesz filtry osobno, wydasz 100-150 zł i masz w miarę sprzęt, a nie te maseczki za 2zl które przepuszczaja powietrze.
te maski przeciwsmogowe podobno działają, znajomy kupił w tamtym roku i codziennie w okresie jesienno-zimowym sprawdza stan smogu, po czym decyduje czy zalozyc maseczke czy nie
mówi ze o zaobserwował polepszenie stanu płuc, zwłaszcza z jego astmą, przez co zachęcił mnie do kupienia tego, bo sam tez mam astme - jedyny problem to hajs xD
Jak się wyda trochę hajsu to warto kupicz. Wystarczy se potem wyjść na 30min a potem zobaczyć jak wygląda ten filtr.
sam sobie kupie chyba, w krakowie powietrze jest jak dym z papierosa
to co z tym Krakowem macie nie tak? przecież tam kopalni nie ma
A co ma kopalnia do tego? Jeśli pijesz do Śląska to winne jest raczej duże zagęszczenie miast na dość małej przestrzeni, a nie kopalnie same w sobie.
Co do pieców to chyba każdy pali węglem/drzewem/ropą więc to normalne raczej chodzi o samochody
A to nie jest tak, ze ludzie pala w piecach plastikiem i innymi gownami?
dużo ludzi pali śmieciami czy jakimś gównem, bo przecież można parę k przez zimę zaoszczędzić, a śmieci są "za darmo"
ale zdajecie sobie sprawę, że smog nie dotyczy tylko Krakowa. W miejscowościach w których mieszkacie też pewnie macie smog.
wszędzie gdzie są piece węglowe, tam jest smog
Ja pierdole no wlasnie XD W tym Krakowie to jak w lesie, kurwa jak mozna palic smieciami, jak to jest, ze w innych miastach takiego problemu nie ma?
@bubcoz ; ale jakos pod wzgledem zlego powietrza najczesciej sie slyszy o Krakowie, cos w tym jest.