Siema. Mam pytanie. Czym lepiej grać? Ek czy RP? Na start mam trochę kasy i od razu pacc. Knight teraz jak expi w team dostaje bonus a Paladin expi najczęściej sam. Co polecacie bardziej wybrać i dlaczego? ;)
Wersja do druku
Siema. Mam pytanie. Czym lepiej grać? Ek czy RP? Na start mam trochę kasy i od razu pacc. Knight teraz jak expi w team dostaje bonus a Paladin expi najczęściej sam. Co polecacie bardziej wybrać i dlaczego? ;)
i ten i ten expi w party i dostaje bonus
roznica polega na tym ze knight blokuje i bije a paladyn biega za reszta i zbiera loot
z tych 2 ek ale jak naprawde chcesz dlugo pograc i cieszyc sie gra to ed
Zacznijmy od tego, jaką preferujesz grę - walkę na odległość czy starcia twarzą w twarz ; )
Od siebie napiszę, że ek na wiekszym lvlu bierze kilka mobów na klatę i wali z czarów, rp przeważnie bije pojedynczo, chyba, że na większym lvlu z sana + aoe runy.
Tak jak up, ekiem jesteś tarczą w teamie, a rpkiem latasz i zbierasz xd
Rp przeważnie gdzie nie pójdziesz zwraca Ci się siano i wychodzisz na plus, ekiem nie zawsze tak jest solo, ale z edem już mozna zarobić sporo forsy.
Do tego rp może biegać na różnych mobach, gdzie ekiem po prostu się nie będzie opłacało.
Ja gram całe życie ekiem i się mi nie nudzi ; )
A bardziej mi zależy by być na plus z kasą i szybki exp ;p. Ale bardziej pod kasę np
weź pod uwagę że od mniej więcej 130 lvl gra rp staje strasznie monotonna i nudna, a w obecnej tibii przy tych wszystkich bonusach do expa, taki lvl wbijesz bardzo szybko.
Palek jest mocny do 100 lvl, potem zaczyna odstawać od wszystkich profesji.
jak gra solo to palek mi przyjemnie się grało od 50 lvl z dobrymi skilami, kiną do 90 mordęga a po 20 ll sea serpenty mi zbrzydły a podobno gra ek zaczyna się od 200+ chyba że masz team to i od 50 można ładnie expić profitować, według mnie bijesz palka zbierasz hajs i masz jakiegoś ms/ek na offline treningu jak pale się nudzi i masz kase to waste takim ms czy ek :)