W jakiej sieci internet mobilny jest najszybszy. Obecnie mam virgin mobile ale mam wrażenie że internet jest dość wolny około 1mbps? Czyli sciaganie kolo 250kB/s. Czy te sieci w tej kwestii się od siebie różnią, czy wszędzie jest podobnie.
Wersja do druku
W jakiej sieci internet mobilny jest najszybszy. Obecnie mam virgin mobile ale mam wrażenie że internet jest dość wolny około 1mbps? Czyli sciaganie kolo 250kB/s. Czy te sieci w tej kwestii się od siebie różnią, czy wszędzie jest podobnie.
U mnie virgin ma ~6Mb/s. Plus chyba najlepiej wypada pod tym względem.
A nie Orange, a potem T-Mobile?
Według speedtest.pl:
To jest niemożliwe. Różnica pomiędzy jednostkami jest 8-krotna. Jak masz 1 megabita to pobierasz rzeczywiście 1/8 megabita czyli 125 megabajtów na sekundę.Cytuj:
Najlepsi dostawcy Internetu w Polsce
1 UPC Orange Orange 2 Vectra T-Mobile T-Mobile 3 Multimedia Play Play
Nie chciało mi się przeliczać wychodzi transfer ok. 250kB/s nawet sprawdze na speedtescie
Najlepsi dostawcy Internetu w Polsce
1 UPC Orange Orange 2 Vectra T-Mobile T-Mobile 3 Multimedia Play Play
2 i 3 kolumna to 3G oraz 4G.
Ale odpowiadając na Twoje pytanie - raczej są podobni. Różnice nie powinny być kolosalne, bo teoretycznie każdy korzysta z tych samych technologii, a i tak korzystają z wzajemnych nadajników. Ale to też zależy od Twojego zasięgu, odległości do nadajnika, liczby nadajników w okolicy oraz liczby ludzi, którzy akurat korzystają z tego samego nadajnika.
0.4 dl 0.9 up co ciekawe
To stanowczo za mało. Gdzie mieszkasz? Duże miasto, mniejsze, wieś? Nie dobiłeś przypadkiem do limitu transferu? Bo mogłeś wpaść do lejka.
Nie dobiłem na bank. Częstochowa centrum obecnie ale studiuje w kato i tam też jest podobnie bardzo. Telefon lg l90
Urządzenie może szwankować. Wątpię w to mocno, ale warto byłoby sprawdzić na czymś innym. Ewentualnie z inną kartą tego samego operatora oraz innego.
Ale jeśli nie wykorzystałeś transferu to skontaktowałbym się z supportem. Może coś im się wyjebało i z góry narzucili Ci limit prędkości.
Sam korzystam z LTE Red bull Mobile i mam 16mb lustrzane(down/up) za 50pln/3 miechy.
Ale ja mówie o pakiecie internetowym
Mi w play pokazuje na speed testach po 21 MB średnio
Właśnei miałem pisać że rzeczywiście mój telelefon zasięgu LTE nie łapie. Chociaż myślałem mówiąc szczerze, że potrzeba LTE karty żeby to w ogóle łapać, ale jednak w zwykłym transferze też jest ta technologia. No nic i tak już xiaomi mi5 w drodze więc za 2 tyg powinno być ok. Dz za pomoc, do zamknięcia.