Witam, Tate zamiast się zapytac to kupił coś dziwnego w komputroniku i jest zwała bo nie działa freesync jest dziwny, po chwili wyłączają się dźwięki... jest napisane FREESYNC AMD a ja mam Intela, grafe Nvidia czy to? :/ dlatego?
@Przemo ;
Wersja do druku
Witam, Tate zamiast się zapytac to kupił coś dziwnego w komputroniku i jest zwała bo nie działa freesync jest dziwny, po chwili wyłączają się dźwięki... jest napisane FREESYNC AMD a ja mam Intela, grafe Nvidia czy to? :/ dlatego?
@Przemo ;
FreeSync jest tylko dla Radeonów, teoretycznie mógłby działać z kartami zielonych ale to nie jest NVIDII na rękę w momencie, gdy może odcinać talony od monitorów z G-Sync. Tak czy siak takie kombo (karta zielonych - monitor z FreeSync) normalnie działa, acz bez wspomnianej technologii. Więc te błędy są spowodowane czymś zupełnie innym.
@Przemo ;
Na szybko co bys polecił z Saturna lub media Markt?
Albo na co patrzeć najbardziej?
Do czego ma służyć i ile kosztować to zerknę na stronach co mają w ofercie.
@Przemo ;
Do tego samego co składałem za Twoją radą PC - gry/obróbka video...
fajna ta funkcja sync, ale do nvidii to 1600 zł ;/
monitor max 800zł niestety :(
W jednym i drugim sklepie gówno jest zasadniczo, ogólnie proponowałbym Della P2417H lub ew. taniej iiyama XB2483HSU-B2.
@Przemo ;
Dziękuję :) a jakieś krótkie objaśnienie czym się różnią? :)
Typem matrycy. Dell ma lepsze kolory i kąty widzenia bo to IPS, iiyama to AMVA więc tutaj jest lepsza czerń ale gorsza reszta. Czas reakcji w obu podobny (5 ms vs 4 ms). Pierwszy jest nowszą konstrukcją.
@Przemo ;
Kupiłem gówno
iiyama X2483HSU-B2
przez błąd linku na CENEO..... najlepsze, że komputer brałem na firmę, teraz zapomniałem zmienić i poszło też na firmę - bydlaki nie chcą przyjąć zwrotu, więc powiedz mi proszę @Przemo ; czy to mam kurwa sprzedać na allegro za 500zł i kupić tamten czy nie jest to totalne gówno?
No to zależy za ile kupiłeś. Gorszy od Della ale zasadniczo monitor jest OK, nie ma na pewno co płakać. Nie powinno być z nim problemu - ot, nie ma paru funkcji.