witam serdecznie
czy jest tu ktos, kto uzyskal dotacje z urzedu pracy na otworzenie wlasnej dzialalnosci?
Wersja do druku
witam serdecznie
czy jest tu ktos, kto uzyskal dotacje z urzedu pracy na otworzenie wlasnej dzialalnosci?
ja się tym interesowałem a co chcesz wiedzieć?
Masz dwóch poręczycieli? Osoby z firmami, które wyrażą zgodę na wsparcie finansowe gdy tobie się noga podwinie? Jak nie, to nawet nie zawracaj sobie gitary, bo nie dostaniesz
o ile nie chcesz otworzyć zakładu fryzjerskiego albo solarium to nawet nie składaj
Akurat dzisiaj byłem na wykładzie o tym. Trzeba założyć z nimi biznesplan i ci dają pieniazki
w regulaminie jest napisane, ze jesli poreczyciel ma dochod powyzej 4k to wystarczy jeden. zreszta poreczyciel to nie problem
dodatkowo mam listy intencyjne wyrazajace chec i gotowosc wspolpracy od firm z duzymi obrotami
zreszta to dotacja na 15k, a nie jakies wielkie kokosy
z tego co sie orientuje to firmy z tej branzy sa duzo nizej punktowane, niz np produkcyjne czy uslugowe
chodzi mi bardziej o to, jak bardzo szczegolowo ma byc wypelniony ten wniosek, przykladowo analiza konkurencji
Mam pytanko
Jak dostane ta dotacje to musze sie z niej tlumaczyc?
Chodzi to, ze powiedzmy zakladajac firme bede np. ponosil koszta w polowie tego co uzyskam z dotacji.
Tak tez myslalem :D
Dobra to nie bylo pytania ;)