Witam, czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego mam takie skoki pingu gdy ktoś w domu ogląda tylko youtube'a ? mam internet 250mb, czy taki stan rzeczy jest normalny ?
W domu wszyscy połączeni przez wifi
Wersja do druku
Witam, czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego mam takie skoki pingu gdy ktoś w domu ogląda tylko youtube'a ? mam internet 250mb, czy taki stan rzeczy jest normalny ?
W domu wszyscy połączeni przez wifi
Tak. Po prostu cos w rodzaju wiekszego priorytetu. Filmik pobiera cala predkosc neta, wiec masz laga. Sa narzedzia jakies na ustawienia routera zeby rozdzielal po rowno neta. Wiecej szczegolow w necie. Nie robilem nigdy czegos takiego.
masz do 250 mb to po pierwsze a po drugie to nie dziw sie jak podlaczasz sie pod wifi; do grania tylko kabel
Też mam dosyć dziwny problem, mam internet przenośny ale wszędzie działa w porządku, w cs go nie mam lagów, w każdej innej grze też nie a w lolu podziała chwilę a zaraz mam takie lagi, ze kompletnie nie da się grać. Ktoś wie dlaczego tak jest?
co to ma do rzeczy?
1) nawet gdyby mial 100 mbps to w zupelnosci by wystarczylo aby pobrac filmik w 30sekund i nie miec lagow
2) nawet gdyby gral po wifi to jakie to mialoby znaczenie w tym przypadku
nie masz pojecia co jest z czym, ale i tak pierdolniesz posta. po co?
@bubelssj2 ; lepiej bys wyszedl piszac ten temat w sprzęt i oprogramowanie. jakbys mial odpowiedni router to moglbys faktycznie rozdzielac ten internet, tak jak Bazan napisal.
aha dzieki za informacje
no np takie ze poza tym ze nie napisal nic poza tym ze laczy sie przez wifi XD
no XD nie zapytaj se typa jaki ma router, (chuj z modelem sam standard cos powie czy wgle takie lacze jest w stanie przez to wifi niewinne wykorzystac) ile scian ma od routera i jakie, na czym sie laczy ale HURRRRRR NA CHUJ PISZESZ JAK NIE WIESZ XDDDDDDDD
Slabe routery - a takie dodaja standardowo - maja problemy ze stabilnoscia przy wielu polaczeniach wifi. podlaczaj sie do grania po kablu problem powinien zniknac, tak jak ktos up napisal. Nie widzialem wczesniej ze sie laczysz przez wifi.
Od 2 lat gram na mobilnym i pingi w LOLu i CSie wahają się od 60 do 80, co w ogóle nie wpływa źle na rozgrywkę. Co prawda, przy graniu nie puszczę muzyki z YouTube, bo już podskoczy do 200-300, ale Spotify leci bez zwiększania pingu.
Więc stwierdzenie, że do grania tylko kabel jest nieprawdziwe.
mam rozumiec ze router mobilny stawiasz w innym pokoju stad analogicznie porownujesz swoja sytuacje do tej gdzie ktos najprawdopodobniej wlasnie unika ciagania kabli po calym domu zarazem oczekując takiej samej jakosci połączenia majac pewnie przecietnego tp linka
szpileczki pls
@Dzzej ; http://eune.leagueoflegends.com/pl/p...playing-better
poza tym 60 to ultra wysoki ping, a koło 80 robi się kompletnie niegrywalnie
???
Nie chce mi się przeglądać tego linka, ale wiadomo, że kabel > wifi.
Mówię o swoich doświadczeniach. Nie wiem skąd wniosek, że 60 to "ultra wysoki ping", a przy 80 nie da się grać, skoro gram tak od 2 lat i nie widzę różnicy, kiedy mieszkałem jeszcze z rodzicami i miałem po 30. Żadne artykuły, badania czy eksperymenty mnie nie interesują. Przy 80 nie ma jakichkolwiek problemów z graniem i wynika to z mojego doświadczenia.
Ale przelewać swoje myśli na tekst to Ty się naucz.
albo czytac cos wiecej niz rownowazniki i posty z torgdevs to ty sie naucz
jak grasz na 80 stale od dłuższego czasu to pewnie się przyzwyczaiłeś, ale jednak to robi różnicę i na przykład trudniej farmić, bo przy większej fali trudno ogarnąć, które krepki będą focusowane i przez ile, a musisz się wstrzelić z atakiem
gdyby to nie miało znaczenia to by nie grali na lokalnych serwerach tych dużych zawodów
polecam podpiac sie kablem pod router bo na wifi ciagle jakies zaklocenia moga wystepowac mialem ten sam problem i kabel pomogl bo wtedy masz priorytet uzywania neta przed wszystkimi