Chciałbym udstpeniac swojego neta z telefonu do lapka(wygodniej). Na ile starczy mi pakiet 1gb/2/5 itp? Chodzi o samo surfowanie po sieci, bez filmów i muzyki. Pozdro :)
I jakim kodem w play sprawdzic ile mi neta zostalo
Wersja do druku
Chciałbym udstpeniac swojego neta z telefonu do lapka(wygodniej). Na ile starczy mi pakiet 1gb/2/5 itp? Chodzi o samo surfowanie po sieci, bez filmów i muzyki. Pozdro :)
I jakim kodem w play sprawdzic ile mi neta zostalo
2.5 na caly miesiac ci starczy bez filmow lekko, nie wiem jak z fb bo nie mam
Przecież to zależy od stron na jakie wchodzisz. Takie wp.pl pociągnie dużo więcej niż wikipedia.
myślę, że miesiąc po 2-3h internetu dziennie rozumianego jako poczta i przeglądanie stron to w miarę bezpieczna wartość dla 2-3gb, jeszcze pewnie w tibke byś mógł porżnąć bo mało bierze
W Play po przekroczeniu obniża prędkość transmisji, ale dalej można spokojnie używać internetu, bo na czytanie stron, czy forów to spokojnie wystarcza. Przy okazji pamiętaj, że taki kwejk czy coś z obrazkami wyżera dużo więcej MB niż tekst - zawsze można poszukać, czy w przeglądarce jest opcja obniżająca transfer danych - np. w operze strony działają i ładują się ciut wolniej(bo dane muszą przejść przez ich serwery), ale np. obrazki ładują się w gorszej jakości i przy dużych ilościach obrazków da się odczuć różnicę w zaoszczędzonych MB.
Mi po przekroczeniu pakietu w Play prędkość spada do tego stopnia, że rezygnuje z odpalenia danej strony bo trwa to jakiś miliard lat
ja swego czasu ciagle lecialam na internecie z plusa po wykorzystaniu jakiejs ilosci mb, w sensie po killku dniach odnowy neta i wytraceniu 500mb spadala mi predkosc do minimalnej jakiejs
i mimo to dosc sprawnie smigalam po serwisach bez filmow, a w ustawieniach wylaczylam obrazki plus i wlaczylam opere turbo w przegladarce opery
Proponuje wykorzystywać opere turbo, która kompresuje obrazki przez co znacznie zmniejsza transfer.