Co warto zobaczyć w Pradze w 1/2 dni? Może być coś fajnego do zwiedzenia, a mogą być też takie nowoczesne atrakcje
Wersja do druku
Co warto zobaczyć w Pradze w 1/2 dni? Może być coś fajnego do zwiedzenia, a mogą być też takie nowoczesne atrakcje
Mostem Karola przejdziesz pewnie i tak pare razy, więc tak tylko wspomnę. Poza tym obowiązkowo katedra św. Wita - rodzimy wawel może się przy tym schować ;)
Przy okazji się spytam tutaj. W Czechach normalnie są coffeshopy, tak jak w Holandii? Mogę sobie tam blanciora kupić i po mieście popierdalać z tym? Jak wyglądają ceny?
Od typków na mieście kupujesz takie rzeczy, bez problemu dostaniesz
PublicAgenta szukaj.
W Styxie dostaniesz to czego potrzebujesz. Z resztą warto odwiedzić miejsce, bo jest warte spędzenia wieczoru.
Był ktoś w Pradze i może polecić jakieś ciekawe miejsca gdzie można zjeść np burgerki?
W Pradze wieczorem polecam się wybrać do ice pubu bardzo przyjemne i klimatyczne miejsce.
Co do blantów to raczej nikt oficjalnie nie sprzedaje bo jest to nielegalne w Czechach możesz mieć na własny użytek, możesz śmigać z tym legalnie po mieście palić przy ludziach a co do zakupu to w każdej bramie złapiesz kogoś kto Ci sprzeda.
Ja byłem w maju i byłem w lokalu - Restauracja Výtopna. Między stolikami są zamontowane małe tory do kolejki elektrycznej, która przywozi Ci browara w wagoniku. Fajna tak żeby wpaść na jedno piwo, jedzenie względnie tanie, jedyne regionalne danie które możesz tam zamówić to gulasz, który mi nie smakował. Reszta dań to takie typowe typu sałatka z kurczaka itp.
Byłem też w innych lokalach, ale to na zasadzie że spacerujemy po mieście i losowo wybieraliśmy jakieś knajpy, które nie wyglądały jak speluny, więc nazw jednak nie powiem. Generalnie w Pradze jest od groma turystów, jakbyś chciał kupić np. trawkę to szukaj murzynów co stoją i się rozglądają na jakichś placach itp, od razu się zorientujesz że to dilerzy. Z zabytków to most Karola jest na pewno warty odwiedzenia, tak jak mówiłem moje zwiedzanie polegało na spacerowaniu po mieście więc wiele miejsc czy zabytków, które widziałem to nie jestem w stanie polecić z nazwy.
FakeTaxi to też słowo klucz ;d
Prażanki.
Wielki
https://upload.wikimedia.org/wikiped...i_Metronom.jpg
Tam znajdziesz.
Tak jak kolega derkases polecam Výtopną a idąc dalej w tym kierunku polecam królestwo kolejek ogromna makieta kolejowa ze szczegółami
A ogólnie coś muszę wiedzieć jadąc tam? Jadę jutro. Czegoś nie mówić/nie robić? ;d
jak bylem 2 lata temu to wszedłem do REGGAE BARU (zaraz koło mostu karola) zamowilem piwo spytałem barmana o :alien, ten mn zaprowadził do ziomka, gosciu wyciagnal tare i wielką torbę pełną łidu xD spod lady, elegancko zważył sprzedał i elo