Siemaneczko poszukuje dosc solidnej podkładki chłodzącej pod laptop, gdyz nabylem dosc mocnego lapka, wiec przyda sie i podkladka pod niego.
Wersja do druku
Siemaneczko poszukuje dosc solidnej podkładki chłodzącej pod laptop, gdyz nabylem dosc mocnego lapka, wiec przyda sie i podkladka pod niego.
Na podkładkach się nie znam, ale od dwóch lat mam tą, co wklejam poniżej. Działa non stop, przez 2 lata, nigdy jej nie wyłączam. Chłodzi zajebiście, idealnie układa mi klawiaturę kompa i dużo wygodniej się pisze. Nadgarstki się nie męczą.
Wykonanie solidne - dookoła mocny plastik, guma dodatkowo podtrzymująca laptopa (chociaż u mnie zbędna) i siatka nad wiatrakiem z jakiegoś metalu. 3 stopnie chłodzenia - off, low, high. Dwa wtyki usb - zasilanie i drugi dodatkowy. No i jeden duży wiatrak jest lepszy niż kilka małych.
Czy jest dobra według specyfikacji, różnych testów czy innych pierdół - nie wiem.
http://www.komputronik.pl/product/16...w&gclsrc=aw.ds
Bierz coś z jednym, dużym wentylatorem na środku. Zapewniają dobrą wydajność przy akceptowalnej kulturze pracy i nie trzeba się martwić czy "trafisz" w otwory wentylacyjne laptopa. Zasugerowany przez Dzzeja SPC jest dobry (Nie ja go kiedyś polecałem? :p), popatrz na inne ich rozwiązania i wybierz rozmiar adekwatny do wielkości laptopa.
Nie kupuj nic za 50zł i mniej. Będzie albo głośne albo mało wydajne, ewentualnie oba.
CoolerMaster robi też fajne konstrukcje NotePal A200, Notepal I300 lub Notepal Ergostand III - zależnie jaka wielkość i czy masz klawiaturę zewnętrzną do grania?
Przez długi czas używałem Trust'a GXT 277. Podobnie jak mówili poprzednicy - duży wiatrak na środku. :D
A nawet tak się składa, że mam ją na sprzedaż na OLX. :D
siema ;d