-
Hardbrick (?) Samsung A5
Witam,
Otóż w pierwszej częsci chciałbym zdiagnozować problem, wydaje mi się, że to hardbrick ale nie mam pewności bo w androidzie stawiam pierwsze kroki i jestem zupełnym laikiem.
Zrootowałem, probowalem wgrax xposed framework w specjalny sposob bo ver 5.0.1 przy flashowaniu jakiegos zipa po reboocie telefon juz sie nie wlaczyl. Wczytywanie zatrzymal na bialym logo Samsung i tak juz do konca. Czy to wlasnie brick?
Probowalem kombinacje wylaczenia (power button + volume down) i przy wlaczaniu wejscie do recovery (wszystkie 3) niestety odpalil mi sie nie fabryczny ale z aplikacji chyba TWRP, i nie da sie zrobic factory reset, ciagle sie blokuje na napisie samsung.
Jakies pomysly?
-
sprobuj zflashowac inny rom jesli masz dostep do twrp
-
Dzieki za odp!
Pozwole sie upewnic, rom sciagne na kompa i wgram przez kabel na tel a potem w twrp znajde go i recznie zflashuje i potem reboot? o to chodzi?
-
Wgrywasz rom na kartę micro sd/pamięć telefonu(jak wczyta). Potem odpalasz TWRP klikasz flash i znajdujesz rom w paczce zip tam gdzie go zapisałeś i odpalasz flashowanie na telefonie i po flashowaniu robisz wipe cache i reboot telefonu i powinno działać. A jak nie to trzeba robić instalację z poziomu windowsa za pomocą ODINA
-
@OjciecImperator
super, propsy za wyczerpujace info!
Wrocilem wlasnie z wakacji i mam zamiar wskrzesic fona takze opis bedzie niezwykle pomocny, jeszcze raz dzieki!