Czy jest jakiś myk pozwalający na zmniejszenie opóźnienia powtarzania po wciśnięciu klawisza na klawiaturze bardziej niż jest to możliwe w ustawieniach klawiatury w Windowsie?
Wersja do druku
Czy jest jakiś myk pozwalający na zmniejszenie opóźnienia powtarzania po wciśnięciu klawisza na klawiaturze bardziej niż jest to możliwe w ustawieniach klawiatury w Windowsie?
tak jest, program keyboard king. pamietam uzywalem go w tibii mozna ustawic bardzo wysoka czestotliwosc powtarzania
A do czego chcesz to używać? Z ciekawości pytam, może mnie zainspirujesz ;d
nie ja, tylko moj brat - wlasnie do tibii xD
i juz sobie poradzilem bez dodatkowego programu
win10:
trzeba wlaczyc klawisze filtru (i klawisze powtorzenia i ew. pare innych opcji, ktore sie zawieraja w klawiszach filtru) w ulatwieniach dostepu
wtedy wbijamy do rejestru hkey_current_user > control panel > accessibility > keyboard response
auto repeat delay i auto repeat rate sa opcjami ktore nas interesuja - wklepujemy wartosci w milisekundach
teraz trzeba zrobic reloga (nie trzeba restartowac) i voila
w tibii, zeby 260 MS mogl chodzic bez wyczuwalnego delayu po pierwszej kratce najszybsza mozliwa dla niego predkoscia, trzeba ustawic repeat delay na jakies 110~, repeat rate nie pamietam, ale chyba z 20 (ja sobie ustawilem 15, zeby szybciej tekst kasowac xD)
z tym ze jesli ktos nie gra w tibie i nie potrzebuje tak krotkiego repeat delay, to lepiej ustawic sobie przynajmniej z 200, zeby piszac nie powielac sobie niechcacy znakow