-
War Ots ? Tylko Jaki ?
Hej Torgowicze,
Ostatnimi czasy powróciłem do tematu Tibii i grania na otsach. Skończyło się na kilku próbach, kilku otsach, lecz w końcu stwierdziłem, że
pograłbym sobie na typowym War Ots 1/1. Moje poszukiwania skończyły się fiaskiem, bo serwer taki nie istnieje !
Tutaj narodził się pomysł na założenie typowego war ots w stylu 36hopto, world war, amera war itp. które jeszcze kilka lat temu były bardzo oblegane.
Co myślicie o tym pomyśle? Czy w dobie sms shopów, walki 1vs1 serwer miałby chętnych ?
Serwer uderzałby w graczy którzy nie mają czasu na granie na typowym ots, na expienie itp. a chcą po prostu te pół godzinki sobie pyknąć PVP.
Pierwotny pomysł zakładałby serwer pod klientem w którym jeszcze nie był hotkeyów (?) - 7.xx, bez żadnego acc makera, losowanie postaci, dwie drużyny.
Co myślicie ? Jakie macie spostrzeżenia ?
Najważniejsze : Co musiałby posiadać taki serwer byście chcieli na nim zagrać ?
Pozdrawiam
Amazing
-
Własne postacie, które można rozwijać, a ich stan się zapisuje (skille, EQ).
-
War serwery nie mają już sensu
był tu taki jeden, kregox na niego wołali, chłop pół życia robił war serwer, mnóstwo systemów, profesjonalista i co? i gówno
-
Najlepiej taki serwer zrobić pod tibie 7.1-7.6 i levele od 40-60 ew. 80-120. Napewno dużo ludzi by wbijało z medivii i innych otsów 7.X+, jeżeli się postarasz i zrobisz dobry serwer to automatycznie masz sukces, nie ma w tej chwili żadnej konkurencji,a ludzi napewno sporo by się znalazło, bo sam znam wielu co by w wolnej chwili wbili się pobić.
-
Coś na podobę realistica ale zupełnie nowego, z opcją walki teamów załóżmy 10vs10 czy na ile by się tam umówili, z wyższym levelem startowym i customową mapą + nagrody za osiągnięcia np. wbicie 1000 fragów, client najlepiej 7.4. No i co za tym idzie niezbędny anti-bot client który serio będzie działał
e: tak jak poprzednik mówił, jeśli zrobisz coś na podobę i nie będzie to gówno to masz stałych graczy zagwarantowanych
-
Ja zagrałbym na WARze ale: najnowszy klient (lub jeden z nowszych), nowy system lvlowania (np. standardowa postać startuje na 60 lvlu i za wygraną mapę dostaje expa przez co ma progress na kolejne przedmioty i spelle), zarabianie kasy za wygrany mecz i zdobyte podczas niego punkty (fragi, objectivy) i wydawanie jej w lobby na nowe przedmioty, spelle. No i najważniejsze jaka rozgrywka? Coś jak Chivalry Medieval Warfare, można nawalać się dowoli, ale każda z drużyn ma jakiś określony cel do wykonania (jakieś wyburzanie bramy, atakowanie Króla (npcta) czy inne.
Na takim czymś bym zagrał, bo szczerze nigdy nie jarały mnie nawalanki 20 vs 20 i stanie godzinami na jednym mostku. Odpada też dla mnie każdy klient 7-8 a najlepiej też i 9 bo wracanie do starych mechanik nie ma już sensu.
#edit
ah i odpadają też LoLe, Doty czy walki 1v1 ze "zwierzątkami" bo żaden z takich projektów nie wypalił.
-
a jak się ma server 10+ do pvp? Przeciez walka na takim serverze jest bez sensu.Pvp było tylko na serverach 7+ i tylko takie opłaca sie akutalnie stawiać
-
Coś na wzór starego hopto :)
-
kurwa co ja bym dał żeby aldora war na 36.hopto.org dalej działała xD
najlepszy serwer war ever
dawać kurwa stawiać i reklamować jakiś porządny server war 7.4 skąd będzie się wypierdalać cziterów i zara wysyłam stówkę donejta
-
Zagralbym na jakims 7.6 low warze takich co biegales kopales scarab coiny zeby zamienic na teddy beara ktory klikiem dawal 100mp i hp na sekunde ze starym exevo sd hur i life ringiem i wiadrami z mana/hp xD