siemanko torgi, chciałem z loszką pojechać na tydzień gdzieś na wakacje, myśleliśmy nad chorwacją, ktoś był i orientuje się ile +/- trzeba na taki wyjazd pieniedzy na 2 osoby? jestem otwarty na propozycje, daje zielone
Wersja do druku
siemanko torgi, chciałem z loszką pojechać na tydzień gdzieś na wakacje, myśleliśmy nad chorwacją, ktoś był i orientuje się ile +/- trzeba na taki wyjazd pieniedzy na 2 osoby? jestem otwarty na propozycje, daje zielone
jak w 2 osoby to chyba najlepiej z jakiegos biura, a tutaj cena juz glownie CHYBA zalezy od hotelu, lokalizacji
Jezeli chcecie jechac tylko w 2 osoby, to z biura bedzie zdecydowanie taniej jezeli pojedziecie autokarem czy polecicie samolotem. Koszt podrozy samochodem w obie strony bedzie strasznie duzy. Policz sobie tak 2.5-3.5k kilometrow, zakladajac ze byscie cos zwiedzali.
Oczywiscie czym nizej tym drozej. Warto sie rozejrzec za ofertami na wyspach, ktore maja dobre polaczenia z ladem, np wyspa pag albo ciovo. A co do cen, to jezeli przegladales internet i ceny w chorwacji, to teraz jest tam troche drozej niz kilka lat temu. To tez wez uwage.
grecja wychodzi stosunkowo tanio, na tydzien placimy po 1200~~ ze sniadaniem
jak legitnie z biura podróży to najlepiej poszukaj na jakimś agregatorze ofert z różnych biur, ceny są dosyć zróżnicowane, jak mniej legitnie to szukanie jakiś ofert łączonych w stylu osobno nocleg i osobno lot np. jakieś wakacyjni piraci czy wakacjenonstop
a ceny to nawet można wyrwać jakieś zakhyntos za mniej niż 1000zł 2 dni przed wylotem a tak mniej na wariata to 1500-2000zł i jest lux z żarciem w opór, polecam krete/rodos
Ewentualnie samemu sobie ogarnąć lot i nocleg bez żadnych pośredników.
wlasnie wrocilem z 2 tyg urlopu w chorwacji, tydzien na lądzie w roznych miastach tydzien na jachcie, na wlasna reke
przeloty w 2 strony air berlin/eurowings berlin -> dubrovnik / split -> berlin 1200~zł za osobe + follow me na lotnisko 100zl w dwie strony
apartamenty lacznie za 8 nocy na lądzie 4k~zl (dzielić na 4, bo bylismy w 4 w apartamencie)
jacht pomijam jako ze was nie dotyczy
chorwacja koszmarnie droga ogolnie, produkty w sklepie drogie, knajpy drogie, na tydzien to tak 350-500e na osobe na wydatki trzeba liczyc (jak sami gotujecie + jecie na miescie) zeby bez stresu sobie mozna bylo odpoczac i nie liczyc grosza
ale ogolnie polecam zajebiste miejsce na odpoczynek
też planuję wyjazd do Chorwacji jakoś niedługo (ja+loszka). byłem tam już z 3 razy, ale ostatnio jakoś w 2011, a od tego czasu pewnie sporo rzeczy się zmieniło. jak ktoś ma jakieś ogólne protipy co do takiego wyjazdu to chętnie przygarnę, greenbagi wysyłam z thais