-
Tibia Zacina
Mam problem. Tibia mi zacina. Jakbym miał to opisać to wyglada to mniej wiecej tak:
SZARPIE. nie wiem jak to opisać inaczej, ekran szarpie i tyle. brak mi tej płynności wyglada jak tibia 7.6 ktora chodzi od 10 godzin i ma low fps. grac sie nie da. chodzi o tibie na RL.
windows 8.1
stery dobre, odpalam na lepszej karcie graficznej (lapek). z open gl/ direct X juz kombinowalem - bez efektu.
lapek ciagnie więska na high takze to nie wina jakości sprzętu.
ktoś tak miał/ma ? czy po prostu tibia tak chodzi dzisiaj jak gówno i mam złe wspomnienia o niej ? bo z tego co pamietam to chodziło zawsze płynnie. a juz na pewno nie wkurwiało oka.
-
Miałem coś podobnego jeżeli w Tibii miałem włączony antyaliasing, ale po zmianie bodajże na dx9, nawet i z wygładzaniem normalnie hasało (jednak ostre krawędzie i tak dla mnie lepiej wyglądają, więc gram bez antyaliasingu). Może sprawdź czy wyłączenie tego coś Ci pomoże.
-
nie pomogło. jedyne do czego doszedłem to:
-na full screenie smiga.(tym full full) no ale ja uzywam 2 monitorów i sobie pykam coś robiąc z reguły także odpada. ehh takie piksele i jeszcze zeby cieły, parodia.
-
Miałem takie coś. Na początku myślałem, że lagi czy coś. Nie znalazłem rozwiązania, próbowałem przeinstalowywać klienty, czyścić całą historię jaką zostawiły stare Tibie itd. i nic nie przyniosło rezultaty. Zrobiłem sobie przerwe na tydzień i samo przeszło.
-
wyczytałem w internetach ze pomaga zaktualizowanie windowsa. ale rozwiazalem juz problem
solution: openGL. teraz działa plynnie. wczesniej nie działało takze chyba to samo co u kolegy wyzej, samo przeszło