Siema.
Planuję zrobić mały wypad do Londynu, prawdopodobnie tylko z jednym noclegiem. Jako że nigdy nie latałem, chciałbym się zorientować jak i kiedy najlepiej szukać biletów. Oczywiście sprawdziłem te wyszukiwarki i porównywarki cen, ale na większości cena nie spada poniżej 170 PLN za bilet w jedną stronę, a chętnie znalazłbym coś taniej. Dodatkowo najlepiej z Warszawy, ale ostatecznie inne miasta też wchodzą w grę jakby znalazło się coś naprawdę taniego.
Generalnie mam kilka pytań:
- w jakim okresie / w jaki sposób najlepiej szukać jak najtańszych biletów?
- czy cena biletu podawana na stronach to już jest 100% kosztów czy muszę spodziewać się czegoś jeszcze (bagaż będzie tylko podręczny, jakiś zwykły plecak)?
- w jaki sposób poruszać się przez te niecałe 2 doby po Londynie? Zakładam, że komunikacją, ale jest jakiś bilecik, żeby bez limitów sobie polatać przez te 2 dni bez kolosalnych kosztów?
- polecicie jakiś tani nocleg dla dwóch osób, który osobiście sprawdziliście i generalnie polecacie?
- w jakim okresie jest najmniej turystów (chociaż pewnie jest tłum przez cały rok)?
Jakby coś mi się przypomniało to pozwolę sobie dopisać w postach.
###
- istnieje apka dla Londynu w stylu jakdojade?
- opłaca mi się kupić lokalnego prepaida dla internetu czy lepiej mieć roaming (który jest drogi)?