Jak wygląda zużywanie danych w sieci komórkowej przez spotify? Wiem, że piosenka zabiera tyle transferu ile waży w formacie MP3. Czyli zatem jeżeli mamy je w playlistach to za każdym razem pobierana jest ta ilość MB?
Wersja do druku
Jak wygląda zużywanie danych w sieci komórkowej przez spotify? Wiem, że piosenka zabiera tyle transferu ile waży w formacie MP3. Czyli zatem jeżeli mamy je w playlistach to za każdym razem pobierana jest ta ilość MB?
Polecam kupic premium, nutka sciagana jest raz i sluchasz nawet bez polaczenia z netem, a wedlug mnie warto 20zl miesiecznie zabulic i do tego nie miec reklam.
Cytuj:
Spotify
Normal quality: 96 kbps
High quality: 160kbps
Extreme quality: 320kbps
.Cytuj:
So what does that mean in terms of your data plan? 320kbps rate translates to 2.40 MB per minute of audio or 115.2 MB per hour. So if you were to stream music for an entire eight hour work day, you'd burn through nearly 1 GB. If you have a 2GB cap like I do, then this is not an advisable splurge!
jak nie masz sciagnietej playlisty to tak.
Kupiłem właśnie wersję premium. Czyli teraz w trybie offline dajmy na to muzyka już nie będzie pobierała danych, tak?
nie będzie ale pierwszy raz musisz ją pobrać. Potem słuchasz już offline. W ustawianiach masz jakość jaka ma się pobrać. A te konta Spotyfity co są po 2 zł na allegro to są konta które można sobie robić za darmo ;)
Jako ciekawostka dodam że z jednego konta można się logować na kilku telefonach z tego co słyszałem.
Czyli jak już mam załóżmy zrobioną playlistę to utwór jakby już jest pobrany?
musisz wejść w ustawienia i zaznaczyć aby odtwarzało jako offline suwakiem
Tak, tak. To akurat wiem. Chodziło mi właśnie o pobieranie transferu z offline playlisty, ale chyba jest ok. Dzieki.