-
Powrót, co i jak?
Witam wszystkich serdecznie. Chciałbym wrócić do gry na real tibii, ale pojawia się setki pytań. Po tym co zobaczyłem na początku pomyślałem, że ta gra to zupełnie coś innego niż ta do której chciałem wrócić, ale po wyjściu na maina jakoś tak mniej więcej sytuacja się wyprostowała. Postawiłem na paladyna, gram na świecie aurea. Moglibyście opisać mi co powinienem kolejno robić, aby w miarę szybko się wybić przynajmniej do tego 50 lvl-a? Co kupować, na czym się skupić, jak teraz skillować. Z góry dziękuję za wszelkiego rodzaju porady, pozdrawiam! :)
-
Skillujesz offline, do 30 bijesz cokolwiek co ma słaby def i daje exp, potem to już możesz dragi klepać, a z nimi się nie zmieniło nic, są takie jakimi je zapamiętałeś.
-
A bez pacca? Chyba, że jest sens kupować od razu pacca i jechać cały czas skillowanko offline?
-
Wybrałeś chyba najgorszy serwer jaki można było :D
-
-
nieważne, pojebało mi się że tam wcześniej był exp 2x :D
Nie mniej wybrałeś serwer na którym gra niemal najmniej ludzi ( pomijając aurorę ), a w dalszej fazie gry tibia obecnie nastawiona jest głównie na team hunty :D
A w szczególności palkiem :P
-
Pomijając to o serverze, co wymienili wyżej dodam od siebie tak:
Bez pacca nie ma co grać, tym bardziej, że pacc na 30 dni kosztuje ~35zł. Stawiaj postać cały czas na offline training.
Na początek bij Cyce na Mistrock, ewentualnie Edron. Bij je na ringu. Dobijesz 25-30 przejdź na dragi w Yalahar. Na Dragach siedziałem jakoś do 50, po czym przeniosłem się na Zao i biłem lizaki. Z tymże ja swoim rpkiem miałem bardzooooo sporo pieniędzy i na eq i na waste i skille 100+ ^^
Dodam, że tym palkiem biłem tylko na expie x2, więc dokładnie Ci nie doradzę, zrobiłem Ci tylko rozpiskę jak ja latałem :)
@edit
Polecam Ci jeszcze zrobić na koncie eka, eda lub msa (albo to i to) i stawiać również na off train. Jak znudzi Ci się jedna profesja/skończy Ci się stamina/etc, będziesz miał do wyboru kolejną. Wytrenowaną.
-
dodatkowo powiem ze wybrales najgorsza profesje teraz w tibi nie ma royal paladin tylko royal zbieracz loota
jak nie chcesz sie zanudzic na smierc w dalszej grze polecam predko zmienic na inna :P
-
co do serva to za 2 tyg łączą aurea z valorią i elysią także będzie więcej ludzi do gry
-
@billy ;
To dobra wiadomość :D
@Topic
Dajmy na to, że kupię 1kk i do tego Pacca. Jakie eq kupić, żeby mieć już z tym spokój i co zrobić z tym 1kk, bo dawniej to było sporo kasy, a teraz pewnie jest to nic. Mam rację?
-
Na tym lvl nie masz co szalec z eq. Ja expienie zaczął bym od tasków u adamsa. Bo później by się chciało już demonki bić a tu punktów nie ma. Mam 210 RP i 50 pkt. No i RP to straszna nuda, gram teraz EK o wiele ciekawszy jak masz druida, jak mi się nudzi walcze MS