-
umowa - zlecenie
OBOWIĄZYWANIE
44. Umowa obowiązuje od daty jej zawarcia przez Zleceniobiorcę w Systemie do dnia 30 listopada 2016 roku.
45. Każda ze Stron może rozwiązać Umowę bez podawania przyczyn, z zachowaniem 14. dniowego okresu wypowiedzenia.
Wypowiedzenie jest dokonywane na piśmie i jest skuteczne od chwili doręczenia korespondencji drugiej Stronie.
46. Rozwiązanie Umowy przez Zleceniodawcę może być dokonane także w formie komunikatu w Systemie.
47. Zleceniodawca ma prawo zerwać współprace ze Zleceniobiorcą ze skutkiem natychmiastowym w przypadku nieprzystąpienia
Zleceniobiorcy do wykonania zleconych Usług, nienależytego ich wykonania lub w przypadku jakiegokolwiek rażącego naruszenia
przez Zleceniobiorcę Umowy
Chciałbym pracować do końca kwietnia a następnie iść gdzie indziej. Mogę np w ostatnim dniu kwietnia dać wypowiedzenie i od maja pracować w innej pracy, jeśli nie minie te 14dni?
-
-
Dzięki, reput jest. To jeszcze jedno pytanie, czy będę miał jakieś konsekwencje ze strony pracodawcy u którego pracowałem i pracuję dotychczas?
-
Przy umowie o prace nie obowiązuje żadne wypowiedzenie, nie ponosisz żadnych konsekwencji na żadnej płaszczyźnie. Możesz się zwolnić nawet nie informując o tym zleceniodawcy. Możesz zostać zwolniony z dnia na dzien, tak samo Ty, mozesz sie zwolnic z dnia na dzien
-
W jednej umowie miałem zapis, że jak nie powiem 14 dni wcześniej to zapłacą mi za ostatni miesiąc 1zł za godzinę... Oczywiście sprawa skończyła się na tym, że nie odebrałem wypłaty na kwotę 160 zł za 160h, zaniosłem przesądowe wezwanie do zapłaty i na kolejny dzień miałem należną kwotę. Oczywiście takie zapisy są absurdalne, ale zawsze lepiej przeczytać o ewentualnych konsekwencjach i załatwić polubownie niż później się kłócić...
-
http://poradnik.wfirma.pl/-wypowiedzenie-umowy-zlecenia
to jest dobre do pobrania, aby napisać wypowiedzenie? zauważyłem, że muszę tam wpisać powód zerwania umowy
-
Nic nie musisz. Piszesz po prostu, że z dniem tym i tym prosisz o rozwiązanie umowy zlecenie pomiędzy Tobą a pracodawcą.
-