Yo
Jak często macie jakąś mala depresje?
Ja ostatnio jakoś raz na 2 tyg i się zastanawia czy to nie za często?
Wersja do druku
Yo
Jak często macie jakąś mala depresje?
Ja ostatnio jakoś raz na 2 tyg i się zastanawia czy to nie za często?
Czasami mam cały dzień doła, wkurwiam sie na wszystko i na każdego. Wystarczy wieczorem zapalić magiczne ziele, i wszystko przychodzi do normy.
A tak serio,to dla mnie jest to tylko i wyłącznie psychika człowieka.
ostatnio w kompletnie losowych mmentach mnie lapie taki dol który trwa kilka gozin, a potem se nagle przechodzi i jest normalne.
kompetnie nwm ocb xD ;/
Codziennie nie mam ochoty na życie i wszystko mnie denerwuje. Nie polecam.
Śmiechem żartem, miałem tendencje do beznadziejnych depresji, zmuł, chandry i tak dalej. Odkąd pracuje na pełny etat, non stop dzień w dzień po te 10-11 godzin to nie mam czasu na smuty, po prostu jest harde zajęcie, skupiam się na tym i jakoś nie ma czasu na skomplikowane myślenie. Polecam każdemu. Koleżka też miał podobny problem, wyjebau na truskawy na miesiąc to zmienił mu się światopogląd i nawet że wrócił z 150 zł po dwóch tygodniach był panem życia, olał to że go lonia zostawiła, nastawił się do wszystkiego na nowo, pracuje mocno i nie ma po prostu czasu czy też nie widzi sensu w zamulaniu tylko superancko docenia swój cenny czas.
dużo myślę, często jestem smutny...chyba mam depresję
od za dużej ilości wolnego czasu się człowiekowi w głowie pierdoli i jest to potwierdzone info, sam mam czasami gorsze dni i małe doły, ale jest to normalne u każdego, tak samo jak lepsze dni
a od takich ludzi aka "WSZYSTKO MNIE DENERWUJE LUDZIE MNIE DENERWUJO !!" to sie trzymam jak najdalej
to pewnie to, że od 3 miesięcy leże na dupsku i nic nie robie i już mi się w głowie przewraca i stąd takie myśli czy jak się to tam odmienia xD
Polecam teścik
Kod HTML:http://www.psychologia.net.pl/testy.php?test=depresja
a ja polecam wyluzowac i zostawic na jakis czas zdrowy tryb zycia ktory jest tak modny ostatnimi czasy i sprobowac troche zycia - alkohol lub cos lepszego ale ja do niczego nie namawiam
propo pytania kazdy tak ma jesli nie ma dzieciaka na glowie ( widze po znajomych )
ja nie mam bo lubie wyluzowac raz na tydzien
Obczajcie sobie https://en.wikipedia.org/wiki/Bipolar_disorder
No ale zgadzam się, że trzeba znaleźć sobie zajęcie, wktóre naprawde się angażujesz, jakąś ideę, dla której żyjesz, wtedy totalnie inna bajka i nawet z dosyć ciężkich motywów zmartchwywstajesz jakby... Szczególnie oklepane, ale ZASKAKUJĄCO nieocenione - wyczerpujące ćwiczenia fizyczne.
To że ktoś ma zły humor 2x w tyg to nie znaczy że ma depresję...
Depresja to złożona, przewlekła choroba która leczy się bardzo trudno i rozwija się przez wiele lat. Nie można powiedzieć "ale mam dzisiaj depresję " to tak jakby powiedzieć "ale mam dzisiaj raka". Może nie zbyt wyszukane porównanie ale chcę tylko nakreślić spojrzenie na to.
Zima w Polsce, kiedy dni są bardzo krótkie i szare nie pomaga w utrzymaniu dobrego nastroju. Sam zawsze mam straszne doły na przełomie stycznia/lutego gdzie już nie wyrabiam.
Polecam wszystkim jakieś zajawki, hobby, sport jak ktoś wyżej wspominał, wyjścia ze znajomymi itp.
Można też spróbować stosować wyciąg z dziurawca. Jest to lek bez recepty, niedrogi. Mechanizm jego działania nie jest do końca poznany i nie wiadomo jaka substancja odpowiada że jego działanie ale pomaga na stany obniżonego nastroju oraz leczy się nim lekkie depresję.