Witam! Mam jakis stary laptop 2 albo 3 gb ramu procesor 2.3 dwurdzeniowy z zintegrowana karta graficzna. Lepiej zainstalowac na nim Xp sp3 czy win 7 32 bit?
Wersja do druku
Witam! Mam jakis stary laptop 2 albo 3 gb ramu procesor 2.3 dwurdzeniowy z zintegrowana karta graficzna. Lepiej zainstalowac na nim Xp sp3 czy win 7 32 bit?
osobiście na dużo słabszym sprzęcie rodzice mają W7 i chodzi normalnie :) Sam miałem na lipnej stacjonarce zawsze W7 i system chodził szybciej i sprawniej od XP. Zdecydowanie odradzam pchanie się na XP
Odchudzona wersja Win7 da sobie spokojnie radę, w XPka się nawet nie próbuj bawić, niekorzystnie jest używać niewspieranego systemu.
wczoraj zainstalowalem win7 na laptopie z celeronem m 1.4 i 1gb ramu, chodzi bez problemow
Mam mały HTPC na AMD brazos E350 (słabiutkie 2x 1,6ghz) + 2gb ram i testowałem na nim Ubuntu, XP, 7, 8.1 i 10. Najlepiej chodzi 8.1, jest płynnie, wspiera najwięcej sprzętowych dekoderów i się nie wykrzacza. XP w ogóle nie bierz pod uwagę, a z nowszych systemów najlepiej przetestować jak się z Twoją konfiguracją sprawdzą.
wiele budżetowych laptopów bo konfiguracje zbliżoną do twojej prcesory 2 rdzeniowe po 1,8 ghz i te 4 gb ramu bo to dzisiaj taki standard i tak śmiga windows 10 i windows 8.1 więc te dwa systemy wybieraj.
XP przywal i tyle nie ma raczej z tym problemu jak ma mniej niż 3 gb ram to spoko na pewno pojdzie
Już bardziej 8.1 niż 8
https://i.imgur.com/lE4P2hZ.png
A na takim laptopie co będzie lepsze? win 7 czy ten 8.1? bo kompletnie się nie znam
32 bitowy system
nada sie i win7 i win 8.1
w10 :)