-
Usługi- moto.
Siema. Otóż robię rozenanie nt. firm w miastach co do usług motoryzacyjnych. Chodzi mi o to, jakie usługi firmy wykonują w waszych miastach związanych z motoryzacją? Np. myjnia + malowanie felg, jedna firma u mnie, następnie parowa myjnia mobilna itd itp.
Mam pewien zarys na założenie własnej DG, ale chciałbym ją rozszerzyć o coś jeszcze. Może troszkę chaotycznie, to ująłem, ale myślę, że zrozumiecie.
-
Ale co mamy napisać ile myjni mamy w mieście? Jak tak to z 12 samoobsługowe
Wszyscy lakiernicy malują u mnie felgi
-
Nie nie. Chodzi mi o ogólne usługi związane z motoryzacja. Felgi, również chodziło mi o proszkowe, nie zwykłym lakierem. Napisałem przykładowo o myjni, ale chodzi też o inne usługi typu regenerowanie skóry. Coś takiego.
-
Auto detailing, coś takiego masz na myśli?
-
Powiedzmy. Chce wejść w mobilna myjnie wraz z regeneracja skór i myślę co by można do tego jeszcze podłączyć. U mnie jedna parowa jest, ale nikt nie regeneruje skór.
-
Mycie samochodów polerka jakaś dołożył bym jeszcze czyszczenie w środku i jakbyś ogarniał temat to bawić się z przyciemnianiem szyb itp. Sam taki biznes rozważam ;)
-
Mam pomysł na mobilna myjnie parowa i te skóry, polerka może być grubszy temat, bo u mnie już ziomek robi. Ja bym chciał coś mobilnie robić. Moje miasto to 10tys ludzi, więc muszę mobilność, aby inne miasta obsługiwać
-
Nie wiem, moze jakis interfejs diagnostyczny? Jezdzilbys ze sprzętem i odczytywał bledy z samochodu czy cos?
U mnie i w okolicy na pewno brakuje firm wizualnie tuningujacych auta, nakładki, dokładki, spoilery itd itp ale to raczej nie mobilne
-
Nawet dobry pomysł, do bmw interfejs mam, więc dokupić do vaga i powinno na Początek starczyć.
-
Może jakiś sprzęt dokup do ozonowania samochodu bądź ciut drożej i zajmij się dodatkowo mobilnym serwisem klimatyzacji samochodowej :)
-
Wszystkie rady są cenne. Musze narazie jakieś dotacje ogarnąć bo nie chce mojego bmw sprzedawać
-
@twardy, poszukaj jakiegoś agregatora takich usług motoryzacyjnych i zobacz co u Ciebie w mieście jest. Ja ze swojej strony mogę Ci podrzucić motointegrator.pl - jak coś chcę zrobić, albo kupić, niezależnie od miasta, to szukam tam. Zobaczysz wtedy, jakie usługi są w jakim miejscu i będziesz miał lepsze rozeznanie w terenie. Niestety google np. nie jest za bardzo pomocne w tym, bo wiele warsztatów nie jest najzwyczajniej w świecie wpisanych do nich. Na pewno są jeszcze jakieś inne tego typu strony i to powinno dać Ci większy obraz.
powodzenia!