-
Niemiecki z A2 na B1
mam około 3 miesiące na nauke jezyka niemieckiego. moj obecny poziom to mniej wiecej A2. Uczylem sie kilka lat w szkołach ale nie za duzo z tych zajec wyniosłem, bo z nauczycielami było mocno słabo, w liceum mialem takiego super typa ze sie tylko cofnąłem z wiedzą. no ale do rzeczy:
wiedza: średnie A2
cel: certyfikat B1 za 3 miesiące
pytanie1: wykonalne ?
pytanie2: jeśli wykonalne to jak to zrobić ? książki ? kursy ? nauka własna ? internet ?
plan miałem taki aby zapisac sie na kurs i w miedzyczasie uczyc sie codziennie i potraktowac to jak hobby tzn nakurwiam ile moge i kiedy moge(mam calkiem ciezkie studia).
Co sadzicie ? mam nadzieje ze ktos tu byl w podobnej sytuacji albo uczyl sie niemieckiego i moze cos polecic ;)
-
myślę, że jest to możliwe ale z jakimś nauczycielem, ciężko jest tak naprawdę samemu ogarnąć co jest potrzebne na taki certyfikat B1 zwlaszcza ze powiedziales ze średnie A2 to twoja wiedza, B1- jest to poziom liceum i to taki bardzo podstawowy wiec myślę że na jakimś kursie bądź z nauczycielem niemieckiego ze szkoły średniej dałoby rade to ogarnąć