Witam mam zadanie opisać obrazek w ten sposób że ofiara jest w pierwszej osobie l.p
może mi ktoś to opisać ?
@Dzzej Załącznik 347968
Wersja do druku
Witam mam zadanie opisać obrazek w ten sposób że ofiara jest w pierwszej osobie l.p
może mi ktoś to opisać ?
@Dzzej Załącznik 347968
Jeżeli mam się przy opisie wcielić w ofiarę z obrazka to mam to opisać w czasie przeszłym, jakbym komuś to opowiadał czy w czasie teraźniejszym jakbym był jednocześnie ofiarą i narratorem?
@Kredka ;
alarm odwołany jednak mam coś innego przygotować jak sie dowiem napisze XD
@Dzzej
@Dzzej
to ma być opisane w formie raportu
czyli np do wypadku doszlo tu i tu obrazenia byly takie i takie
Załącznik 347969
Masz zrobić taki sam raport jak tu pokazałeś czy uzupełnić to po prawo?
informacje z lewej strony maja być opisane w formie raportu
czyli
o godzinie 7:40 doszło do wypadku przy wyjezdzie z stacji paliw...etc
Today, at 7:40 AM, an accident occured near the gas station just before intersection 16 of Highway 21. A truck driver hit a BMW, which was trying to enter the Highway, but it's driver proably didn't pay enough attention and drove right under the truck. There were 3 people included in the accident - BMW driver was heavily bleeding and unconscious, probably because of the head injury. A passenger was in much better condition, having only a broken arm. The truck driver wasn't injured at all. The truck had almost no damages, but the BMW was badly damaged - a tow truck was needed. The truck was blocking an exit from the gas station. Informations about vehicles: Truck Dark Blue - Leyland Daf LF 45-150 with registration 799 HFR and BMW M3 convertible (red) with registration 567 MNV. There was one witness, a gas station owner, Jon Santos, who can be contacted by phone 09 87 45 645.
Napisane na szybko, nie chce mi się sprawdzać czy są błędy.
@Kredka ;
nawet jak sa to porzadane ; D
Dziekowka