siema, mam laptopa msi procesor Intel Core i7 2300 MHz, 4GB RAM, dysk 1000 GB HDD, grafika GeForce GT 840M. Otoz przy graniu w wiedzmina 2, nawet 1 laptop mi huczy i strasznie sie grzeje, a ma dopiero pol roku. cos jest nie tak?
Wersja do druku
siema, mam laptopa msi procesor Intel Core i7 2300 MHz, 4GB RAM, dysk 1000 GB HDD, grafika GeForce GT 840M. Otoz przy graniu w wiedzmina 2, nawet 1 laptop mi huczy i strasznie sie grzeje, a ma dopiero pol roku. cos jest nie tak?
sciagnij HWMonitor i sprawdź dokladnie jakie masz temperatury
sciagnij sobie Aida 64 extreme i popatrz co Ci sie grzeje do jakich temperatur i wrzuc screena do tego tematu, wtedy bedzie mozna cokolwiek prognozowac.
po pierwsze przedmuchac wszystkie wentylatory sprezonym powietrzem
Ja akurat rozkrecilem i z wentylatora wyciagnalem spory kawal zgromadzonego kurzu. Od razu zaczal zimnym powietrzem dmuchac i 8 razy ciszej pracowac. Polecam rozkrecic i sprawdzic wiatraczki
Edit
Ahh ale ja juz nie mialem gwarancji.
Laptop MSI CX61 2PF
@Torg User @Aureos
nie znam sie zbytnio na tym
Załącznik 347505
zrob HWMonitorem bo tutaj chuja widac
tutaj w trakcie dzialania wiedzmina
Załącznik 347508
masz gwarancję na niego?
Ja jak mi się grzał laptop to wziąłem sprężone powietrze i po prostu popsikałem do środka przez dysze. Pewnie tak się nie powinno robić ale pamiętam że zdecydowanie pomogło, kurz sobie wyleciał bokiem i temperatury spadły o 20-30 st. C
Generalnie 80 stopni to nie jest prawidłowa temperatura, ale nie jest też taka na której procesor miałby Ci się spalić. Przegrzany laptop się sam wyłącza, to raz, a dwa - możesz sprawdzić w internecie specyfikację procesora, w jakich temperaturach pracuje itp.
gwarancja oczywiscie jest, tylko myslalem, ze obejdzie sie bez tego