-
Dojazd z Bytomia
Witam torgi,
zabookowaliśmy miejsca w Hostelu w Bytomiu, żeby spać pomiędzy wyprawami na IEM 2016. Jest ktoś może z native'wów, którzy by wspomogli radą jak szybko i sprawnie dotrzeć z "Twojego Hostelu" w Bytomiu do spodku ? Czy lepiej samochodem się męczyć :P.
-
ja w zabrzu nocuję i w sumie to pociąg wydaje się najlepszą opcją jak dla mnie, więc sprawdz, może i dla ciebie. Najlepiej to sobie wejdz na gop.jakdojade.pl
-
tramwaj nr 19 jedzie godzinę bezpośrednio pod sam spodek prawie, z przystanku na strzelców bytomskich, czyli tam, gdzie domyślam się znajduje się wasz hotel, sprawdź jakdojade.pl
-
Autem to na dtś lub a4 - 15 min i jest się z bytomia/zabrza/gliwic itp
Pociągi też jeżdżą, koleje śląskie - kilka zł za bilet, no i napić się można , około 25-35 min się jedzie
Od biedy nawet autobusem lub baną dojedzie się, ale trzeba liczyć godzinę - półtorej
Osobiście wolę auto, ale ja mam wygodną dupę to dlatego :P
-
najlepiej jak czymkolwiek zjedziecie na dworzec w bytomiu
z dworca czymś do kato (820 jedzie najszybciej) na chorzowską/korfantego
autem nie polecam bo nie będzie gdzie zaparkować (chyba, że na scc ale też może być ciężko)
-
2Fast4You - tutaj to akurat Ciebie zaskoczę. Rok temu sam dojeżdżałem na IEM samochodem i owszem, było ich dużo, ale wystarczyło pomyśleć i miejsce się znalazło. Na przeciw Centrum Kongresowego, a dokładniej przy ulicy Góreckiego na długości ulicy można spokojnie zaparkować.