-
List Priorytetowy
Do ilu dni idzie? Wyczytałem, że do roku. Ale po ilu dniach mogę uważać, że ów list do mnie nie dotrze? Dodam, ze prawdopodobnie został wysłany 15.02, ile jeszcze mogę czekać ? Interesuje mnie ile dni maksymalnie taki list może lecieć (a nie jakiś tam rok czy miesiąc).
-
generalnie powinien być na następny dzień jeśli został nadany do godziny 15 w praktyce ich za to nie możesz pozwać, tak czy inaczej wydaje mi się, że jeśli minął już tydzień to list się gdzieś zapodział, szczególnie jeśli nie był polecony a w środku było 100zł od babci, tutaj masz trochę więcej prawniczego bełkotu http://serwisy.gazetaprawna.pl/porad...-nie-musi.html
-
-
dzięki Pany, macie po worku
-
jeśli kupiłeś coś na allegro i wybrałeś przesyłkę nierejestrowanę, to sobie odpuść, bo jej nie dostaniesz. Dziwnym trafem u wszystkich sprzedających "ginięcie" przesyłek nierejestrowanych jest na poziomie 95%, mimo że moje i mojego drzewa genealogicznego 3 pokolenia wstecz nie zaginęła żadna przesyłka ;)
-
jeśli masz numer listu to możesz prześledzić przez stronę poczty, pewnie będzie jutro :D
-
nie może mieć numeru listu skoro nie list jest polecony, czyli rejestrowany