-
40+ RP, gdzie expić?
Witam.
Jako, że główną postacią gram dziennie tylko 2h staminy, to postanowiłem odkurzyć RP i również nim pograć max te 2h.
Jako, że, nigdy nie grałem tą profesją (lvl wchodził tylko co roku na Midnight Shardach XD) postanowiłem zapytać się tutejszych wyjadaczy ; )
Tak więc:
- Na czym najlepiej solo expić, chodzi tylko o exp. Zarobek się nie liczy. Waste może być.
- Jak szybko dobić do 100 lvl'a (najlepiej jakaś rozpiska, na jakich mobach biegać i z jakim lvlem zmieniać exp place)
- Jakieś taktyki co do bicia mobów i z czego je atakować.
- Mając blokera (80 ek), gdzie mógłbym z nim iść?
45 lvl, skille 103/95/10 magic, eq: Zao helm, bohy, pal arm, dwarven legs + elvish bow z onyxami.
To chyba wszystko.
Z góry dzięki za rady!
@edit
Taski mnie nie interesują, jak zacznę nim grać bardziej na poważnie to będę klepał pół roku taski na 130 XD
-
przemęcz się do tego 55 na alchemist quater w yala bog ridery i mutated raty, od 55lvl parne pola tak do 90, next oramond
-
Na razie bije Dragi w Yala, exp do 200k/h. Raty prawie ciągle zajęte, jak nie przez bota, to przez pajaca, który specjalnie biega w drugą stronę wybijając i niszcząc resp :/
Dzisiaj powinien wejść 50, to zrobię dostęp na Parne Pola.
Kupować na 50 lvl nowy łuk? I jakieś nowe arrowsy są czy dalej onyxy?
-
composite + onyxy najlepsze rozwiazanie od 60 mozesz tez biegac wyrmy ostroznie :)
-
Tak jak up aby do 70 i kupujesz kusze i drill bolty do 90lvl, później ponownie łuk może być composit (ja do 130 z compositem biegałem) + crystaline arrows. Od 90 już task na hellspawny powierzchnia, dalej lizardy, jak masz z kim zrobić mortal combat to polecam i oddać te 10? tomów na coruption hole choseny ładnie się bije:)
-
Pomyślałem sobie, czy dobrą opcją by było bicie grimów z blokerem. Jak teraz dostaje się jakoś 8,6k expa za jednego (premium + ten dodatek 5%) to wychodzi, że jakoś 15 zabitych i lvl xD
Tylko zastanawiam się czy dość szybko bym je ubijał w porównaniu z expem na lizardach. O opłacalność tutaj nie chodzi, tylko o jak najszybsze expienie.
Aktualnie bije te lizardy, ale 2,2k+ exp a 8,6k to jest różnica.
Nie miałem jak tego na razie sprawdzić(trzeba eka wynająć, bo mój towarzysz posiada za mały lvl - ~80), dlatego pytam się tutaj. Jak ktoś ogarnia ten temat to bym był wdzięczny za udzielenie odpowiedzi :)