Hej, czy da się na kilka godzin przed odlotem kupić taki bilet taniej niż w normalnej cenie? Czy może zawsze im bliżej do lotu tym ceny wyższe i lepiej kupować wcześniej?
Wersja do druku
Hej, czy da się na kilka godzin przed odlotem kupić taki bilet taniej niż w normalnej cenie? Czy może zawsze im bliżej do lotu tym ceny wyższe i lepiej kupować wcześniej?
ryanair czesto lata z wrocława do warszawy(modlin) za 18zł, więc nie wiem po co jakies last minute :P
Osobiscie ostatnio leciałem właśnie ryanairem za 22 zł w obie strony.
no tylko ze ja w niedziele 28 sie potrzebuje dostac a najtanszy bilet jaki znalazlem to za 250
masz polskiego busa, bla bla car, pendolino, eic, tlk więc czemu się uparłeś na samolot kilka dni przed wylotem? gdzie logika? bilet na pendolino, które jedzie 3h30m z legitką kosztuje 28,50zł jeśli kupujesz z lekkim wyprzedzeniem, czasami jest to tydzień czasami 3dni, bla bla car jedzie 4h i kosztuje 35-40zł, eic tyle co pendolino, tlk jeszcze mniej i od niedawna chyba jeździ trochę szybciej niż 5-6h w ostatnich latach, ja jeżdżę na trasie wawa-wrocław 1-2x w miesiącu od 1,5 roku i ani razu nie zdecydowałem się na samolot bo logistyka, czas i koszty dojazdów na/z lotniska są moim zdaniem niewarte tego
Chce samolot bo tego dnia mam inny samolot z warszawy, i nie mam calego dnia zeby jechac 6 godzin polskim busem albo pociagami. A tak to bym byl od razu na lotnisku?
przeciez eic uzywa pendolino tak? to o co ci chodzi?Cytuj:
eic tyle co pendolino
EIC to stare składy, jechałem tym w niedzielę i był prl pomimo takiego samego czasu co pendo. EIP to oznaczenie składów pendolino.
Masz samolot z okęcia czy modlina? Poza tym nie wiem skąd wyczarowałeś 6h, chyba nie czytałeś uważnie. Pendolino/eic jadą od 3h30m do 3h45hmin. Bla bla jak ja woziłem ludzi jakieś 15x to miałem najszybciej 3h15min (dw. główny wro - dw. centralny waw) a najwolniej koło 4h. Polskim busem też jechałem z raz czy dwa i masz dwa połączenia do wyboru: szybsze 4h30min i wolniejsze 5h30min. Także masz dużo opcji i żadna nie zajmuje 6h.
nie sprawdzalem ryanaira bo nawet nie byl zadnych lotow w tych godzinach. Sprawdzalem tylko ze LOT laduje tam gdzie bym potrzebowal i sie zastanawiam czy jest szansa na godzine-dwie przed odlotem kupic duzo tanszy bilet?
pendolino to bym musial najlepiej w centrum wysiasc czy gdzies indziej? i ile czasu taksowka/komunikacja miejska mi zabierze zeby sie dostac?
Możesz wysiąść trochę wcześniej (z 5min) na Dworcu Zachodnim, możesz na Dworcu Centralnym, odległość jest na oko taka sama, czyli jakieś 15min taksówką. Komunikacją miejską najszybciej by było kolają SKM z zachodniego jakieś 15min ale ona jeździ co 15-30min. Z centralnego SKM jakieś 20min, autobusem (175?) z 30min. Posprawdzaj sobie dokładnie na jakdojade bo nie pamiętam dokładnie.
IMO wysiądź na Dworcu Zachodnim i stamtąd kolejką (powinny być) lub taksą. Ale myślę, że najlepiej taksą. Skoro będzie to niedziela to korki będą duuużo mniejsze.
http://puu.sh/nl6aD/fb77939b0c.png
Jedziesz 3:27 na Zachodni.
A poniżej trasa z zachodniego na Okęcie.
http://puu.sh/nl6dX/989286de3e.jpg
Komunikacją Ci się średnio opłaca, bo z tego co patrzę na jakdojadę.pl to ponad 35-45 minut byś jechał, ale tu wliczone jest oczekiwanie na SKMkę, bo wklepałem losową godzinę przyjazdu.
Klepiesz normalnie taksę z zachodniego, mówisz że się spieszysz i w 10 minut jesteś.
Chociaż nigdy nie zbliżałem się do Okęcia, nie wiem jakie tam panują warunki, w sensie gdzie jest wejście i jak szybko można się dostać, no ale te 15 minut liczysz i będzie spoko.
A co mu z Wawa Wschodnia? Przecież on będzie jechał z zachodu xd.
No to tym bardziej. Wrocław > Warszawa Zachodnia > taksa na Okęcie. W 4h powinien się wyrobić.