Witam. Mam pytanko, czy przy braniu telefonu wraz z abonamentem dany operator sprawdza nasze zobowiązania finansowe takie jak pożyczki lub kredyty?
Wersja do druku
Witam. Mam pytanko, czy przy braniu telefonu wraz z abonamentem dany operator sprawdza nasze zobowiązania finansowe takie jak pożyczki lub kredyty?
Patrzy, ale jest dość duży próg, więc jak nie jesteś ostrym defraudantem i królem chwilówek to jedziesz.
Nie wiem ale się wypowiem,
O abonament jest 200x łatwiej niż np o kredyt z taką samą rata.
Nie no tak źle nie ma.. mam po prostu kartę kredytową którą regularnie utrzymuje (nie spłacam bo wszystkie zaległości są spłacone ale karta jest mi potrzebna) i jedną pożyczkę z ratą 275zł miesięcznie (w normalnym banku a nie jakiejś chwilówce) ; p
Żadnych zaległości ze spłatą nie mam, nie widnieje również w żadnych bikach lub innych tworach dla dłużników.
Bik to nie jest twór dłużników tylko biuro informacji kredytowej i jak sama nazwa wskazuje są tam pozytywne i negatywne dane na temat potencjalnego kredytobiorcy, także ty w takim rejestrze również się znajdujesz i to niekoniecznie z negatywnych powódek ;p
Jak już studentom dają to tobie tym bardziej bo wnioskuję, że jednak pracujesz.
brałem telefon na firmę przez neta i prywatny także przez neta nigdzie nie wpisywałem swoich dochodów itd jedynie to jakaś faktura do pokazania kurierowi żeby potwierdzić adres zamieszkania, więc nie sądzę żeby sprawdzali gdziekolwiek, jedynie w swojej bazie czy nie masz jakiś abonamentów już a jak brałeś to czy płacisz jak względem samego operatora nie ma zadłużenia to dają ile wlezie
jak spłacasz regularnie to lepiej niż bez żadnej historii w niektórych wypadkach, są nawet sytuacje jak ludzie biorą kredyt tylko po to, żeby później dostać większy...
ale jak abonament jakiś bierzesz to pewnie w 200zł się zamkniesz, tu nie będą jęczeć
Dokładnie będzie tego 160-200zl bo w sumie to dwa telefony będę brał.
Dzięki wszystkim za pomoc :)