Hej,
szukam vpsa z windowsem który pociągnie 2xMC, Xenobota. Windows koniecznie, bo będzie mi w przyszłości potrzebny do jeszcze jednej rzeczy. Jak najtaniej, nie mam zamiaru bocić 100 kont na raz tylko 1-2 max. Co polecicie?
Wersja do druku
Hej,
szukam vpsa z windowsem który pociągnie 2xMC, Xenobota. Windows koniecznie, bo będzie mi w przyszłości potrzebny do jeszcze jednej rzeczy. Jak najtaniej, nie mam zamiaru bocić 100 kont na raz tylko 1-2 max. Co polecicie?
tylko OVH , najtańszy kosztuję koło 60 zł z windowsem , swojego czasu bociłem wiele (farmami) wiele testowałem ten jest najlepszy i cenowo i wydajnościowo
Taniej znajdziesz, ale będziesz to miał odbite (randomowe disconnecty, chujowy support, jakies niezapowiedziany prace itd.).
Miałem kiedyś na vpsland.com i byłem zachwycony, ale to ameryka i troszkę się pingu boję..
no ja Ci mogę polecić tylko z mojego doświadczenia co jest dobre vpsland nie znam, spróboj windows azure jak nie próbowałeś wcześniej to miesiąc masz za friko potem rezygnujesz i nic nie płacisz - ogólnie to azure było najlepsze jak pamiętam ale kurewsko drogie potem jakby się chciało kontynuować po darmowym miechu
O właśnie, dla mnie coś takiego jest idealne, bo to interes na miesiąc. To tutaj: https://azure.microsoft.com/pl-pl/pr...tual-machines/ ?
https://www.runabove.com/cloud-instance.xml
(ovh powered)
nfoservers
Hejo, wracam do tematu.
Minął mi okres darmowy na windows azure, jestem zachwycony, ale cena niestety za wysoka dla mnie. Przetestowałem również darmowy VPS od amazona, ale tam mam skoki zużycia procesora do 100% (sic!) - w sumie nie wiem skąd się to bierze. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnij czemu tak się dzieje?
Dane serwera:
Currently selected: t2.micro (Variable ECUs, 1 vCPUs, 2.5 GHz, Intel Xeon Family, 1 GiB memory, EBS only)
Virtualization: hvm
Windows 2008
Nawet przy jednym kliencie skacze do 70% zużycia procesora przez tibię, resztę zabiera teamviewer (chociaż jak tibia jest off to tv bierze 10% zużycia)
Ofc tibiczka na 10 fps
@Adanoses ; @okmijn666 ; @szulak ;
edit:
to jednak coś z zasobami w godzinach szczytu :) Chujowy serwer, chujowa wydajność. O 1 w nocy 10% zużycia i wszystko działa jak ta lala :)