Co myślicie o programach typu 'Nasz nowy dom' i ich amerykańskie orginaly, serio ogarniaja te domy w 5 dni?
Wersja do druku
Co myślicie o programach typu 'Nasz nowy dom' i ich amerykańskie orginaly, serio ogarniaja te domy w 5 dni?
a czemu nie?
i nic o tym nie myślę, po prostu są nudne
no ogarniają jak tam wszystkie gotowe ściany przyjeżdżają na skręcanie to czemu nie.
Ja lubiłem Usterkę xd
fake, w PL to sie 2 lata na papiery czeka xD
oni nie budują od nowa tylko odbudowując, odświeżają więc nie potrzebują papierów
Zacznijmy od tego że na remont domu nie potrzeba żadnego pozwolenia czy też papierów.
Myślę że oni ten dom remontuje dłużej niż 5 dni. I najbardziej w tym Nasz nowy dom rozwala mnie ze w każdym odcinku muszą się kłócić
może i w 5 dni to zrobią, ale to potrzyma pare miesięcy i bedzie gorzej niż poprzednio
czytałem kiedyś opinie o tym programie, jak to budowlańcy z doświadczeniem sie wypowiadali, że oni, mając ściany zagrzybione nic z tym nie robią i przykręcają płyty do ściany albo kładą regipsy i wyjebane
w amerykanskiej wersji mogą sobie na to pozwolić, bo w koncu u nich domy są z płyt drewnianych to co to za problem wyburzyć stary dom i drewno poskręcać do kupy
W stanach ściany stawiają z karton gipsu, więc tak to jest możliwe ale w tych ich programach często trwało to więcej czasu. Wszystko zależy od środków i ilości ludzi do pracy no i od tego czy ktoś nie nawali w jakiejś firmie która wytwarza prefabrykaty. U nas nawet stają się coraz bardziej popularne domy modułowe.
Na postawienie w Polsce domu trzeba mnóstwa spędzonego czasu w różnych urzędach i pieniędzy... coś o tym wiem ;]
Kiedyś to widziałem na polsacie chyba to mi na remont nie wyglądało, zrównali wszystko z ziemią i wybudowali zupełnie nowy, kartonowy dom
A potem w USA przyjdzie taki huragan i domy się rozwalają jak domki z kart
Dlatego są one zbudowane z drewna, płyt pilśniowych i karton gipsu nawet z tego co wiem jest tam takie prawo bo cegły czy beton+huragan tworzą pociski które osiągają bardzo duże prędkości przez co są bardzo niebezpieczne. A stawianie domów tak jak robi się to teraz jest mniej niebezpieczne do tego dużo tańsze i szybsze.
i niby te wszystkie chaty celebrytów też są z kartonu czy ich prawo nie dotyczy? ;d
http://homesoftherich.net/wp-content...7.08.43-PM.png
Nie wiem czy dokładnie tak jest natomiast to dotyczy stanów które są zagrożone huraganami nie w całej ameryce oczywiście.