Witam. Tak jak w temacie. Wiem że da się podejrzeć te "zapamiętane hasła" w google chrome, ale czy da się może gdzieś z pliku wyciągnąć wszystkie wpisywane hasła w mojej przeglądarce? Jeśli tak to w jaki sposób
Wersja do druku
Witam. Tak jak w temacie. Wiem że da się podejrzeć te "zapamiętane hasła" w google chrome, ale czy da się może gdzieś z pliku wyciągnąć wszystkie wpisywane hasła w mojej przeglądarce? Jeśli tak to w jaki sposób
.Cytuj:
Computer
In the upper right corner of your window, click the Chrome menu Chrome menu.
Choose Settings.
At the bottom of the page, click Show advanced settings.
Under "Passwords and forms," click Manage passwords. A dialog will appear with a list of saved passwords.
In the dialog that opens, the "Saved passwords" section shows all of your saved passwords.
Ktoś tu nie umie czytać... Co do tematu to chyba bez keyloggera się nie obejdzie
tzn że masz je zapisane i nie wiesz jakie? że masz ***** ?
jak są nie zapisane to nie zapisują się w żadnym pliku, następnym razem możesz sobie jakiegoś lokalnego własnego key-loggera włączyć który Ci zbiera wszystko co piszesz i potem możesz sobie to przeglądać jak chcesz
Da się albo przez keylogger, albo wirus ktory nasluchuje zadania firefoxa - czyli w momencie klikniecia loguj, jest uruchamiana strona z podanymi danymi - w tym z hasłem, i na tym etapie da sie z pamieci komputera podejrzec co zostalo wyslane. Reasumujac, bez wirusa sie nie da :) Nie wiem jak to jest z wtyczkami do przegladarek, czy one maja mozliwosc podejrzenia danych. Nie powinny miec, ale roznie to bywa.
Jesli chodzisz po stronach szyfrowanych - czyli tych z https:// - to takiego hasla nie da sie odszyfrowac (tzn hackerzy level over 9000 probuja, i czasami sie udaje) wiec na tych stronach jestes bezpieczny, nie podejrzy nikt hasla ;)
No ok, temat myślę, ze wyczerpany. Można zamknąć :)
Dziękuję wszystkim UP za odpowiedź