-
Odkurzacz
Witam.
Mam do Was wielką prośbę może ma ktoś jakieś pojęcie na temat dobrych odkurzaczy z ELEKTROSZCZOTKĄ (nie turbo).
Przeleciałem z 30 stron google i same jakieś dziwne trafy. Może są tutaj użytkownicy co nie boją się prac domowych albo pracują przy pomocy odkurzaczy. Mam z 200m2 wykładziny i poszukuję dobrego odkurzacza co mi to przeczesze i wyszczotkuje (może też prać).
Kwota jaką mogę przeznaczyć na taki sprzęt to powiedzmy do 5000 zł.
Jeśli ktoś ma jakieś fajne cudeńko w domu i używa go albo wasza baba i zachwala to proszę o podawanie modeli w tym temacie.
DZIĘKI LET'S TALK
-
1 załącznik(ów)
Nie wiem, czy to coś pomoże, ale w pracy używam czegoś takiego
Załącznik 344501
Moc ma, jak skurwinsyn. Koszt jakieś 1500zł. Może mają w ofercie jakieś dobre końcówki, które by cię usatysfakcjonowały.
Co jakiś czas wystarczy użyć pokrętła, żeby się filtry przeczyściły i można jechać dalej.
-
w pracy tak bo to jest przemysłowy, na co mu taki ;)
-
Znam kobitki, które używają takich w domach i są zadowolone. Poza tym kosztuje 1500zł, a nie 5000zł.
-
-
metabo to firma co robi sprzęt dla majsterkowiczów z dość wysokiej półki w tym odkurzacze, pięknie gruz na budowie wciąga.
-
Metabo, niemiecka marka.
@Urlak
Z gruzem sobie radzi, to wykładzina tym bardziej nie będzie stanowiła problemu. Chyba, że masz lepsze propozycje.
-
Z doświadczenia wiem że z wykładziną jest tak że mam moc odkurzacz a nie zbiera i tak bo zasysa wykładzinę a brud leży nadal. Miałem elektroluxa z szczotką i zbierał zawsze wszystko nawet jak był nowy to wosk wyczesywał z wykładziny
-
kup sobie zwykły odkurzać i nie wydziwiaj ;)
ew + piorący jak masz co prać. bo mieć żeby mieć to nie ma sensu. Ew bez workowy jakiś jak nie chce worków kupować, tylko otworzyć wysypać i tyle.
-
Nie wydziwiam :) Mam odkurzacz już, który się rozpada a dawał radę ale go nie produkują już. Potrzebuje takiego co ma elektro szczotkę bo kilka razy w tygodniu odkurzanie 200m2 to nie są żarty. Zwykłym odkurzaczem mogę se najwyżej jajca posmyrać, stąd to pytanie.
-
mialem z boscha workowy za 500zł Bosch pro silence 2100W sie nazywal czy cos taki czarny z niebieskim. Duza moc, cichy ze go slychac nie bylo i pojemny.
Ale jednak polecam jakies tanie rozwiazania typu samsung za 250zł najlepiej bezworkowy bo jak sie zjebie to przynajmniej nie taki drogi
-
Ważna jest też turboszczotka do odkurzania.
-
Moja mam ma odkurzacz z turboszczotką i ona się zacina na dywanie. Elektroszczotka nie zacina się bo jest zasilana silnikiem a nie powietrzem. Więc fajnie by było jak by ktoś kto ma taki odkurzacz lub miał doczynienia z takim dał znać