-
Randstadt- ktoś♥coś?
Czy ktoś zatrudniał się przez Randstadt? Chcę przez nich pojechać do Holandii i zastanawiam się czy są okej...
Poza tym:
Czy udając się do tego typu agencji mam pewność że jakaś praca będzie, czy poelga to na tym że zapisuję się na listę na której jest milion Kowalskich i może zadzwonią za pół roku?
Czy w Holandii jestem w stanie się utrzymać z wiekówki? (19 lat- około 800 jołro) Nie zależy mi żeby zaoszczędzić jakoś niewiadomo ile- w początkowej fazie "kariery" stawiał bym raczej na zdobywanie doświadczenia i poznawanie języka, kultury, zawiązywanie jakichś znajomości ;p
&:
Czy jest sens żebym już teraz się starał do nich pisać CV'ki etc. z dopiskiem żeby już szukali jakiegoś job'a na maj? :D
Pozdro, miśki :D
-
Nie wiem jak teraz, kiedys bardzo konkretna firma w NL.
Nie masz pewnosci, zapisujesz sie, jak bedzie praca to dzwonia. Moze jutro, ze jedziesz w piatek, a moze za pol roku.
Jestes w stanie spokojnie sie utrzymac.
Nie zawiazuj przypadkiem znajomosci z polacks.
-
Bóg zapłać :3
Zostało jeszcze jedno pytanie- czy warto już wysyłać CV z myślą o tym żeby znaleźli coś na maj?
-
Wyjechałem kiedyś właśnie w wieku 19 lat do NL i bez problemu się tam utrzymywałem z tego co zarobiłem, jeszcze mi zostało sporo ;). Na Twoim miejscu CV wysyłałbym w kwietniu jakoś.
-
Znam wiele osób z randstadtu akurat w Niemczech firma jest bardzo pewna, wypłacają pieniądze na czas itp. Jakbyś chciał w maju dopiero to raczej nie bo zazwyczaj szukają osób na już ale ogólnie polecam
-
bylem tam i pytalem, malo sie zarabia. Zatrudniaja do holandii i czech