Witam poszukuję księgowego , znajdzie się ktoś taki tutaj :)?
Wersja do druku
Witam poszukuję księgowego , znajdzie się ktoś taki tutaj :)?
Jak napiszesz o co chodzi to prędzej ktoś się znajdzie (mi np nie chce się bawić w podchody na PW)
Podbijam opinie Xijega.
Jestem na 2 roku studiów rachunkowości i controllingu.Pracuje nie w zawodzie (cały etat 170 h miesięcznie) + studia dzienne.Czasowo średnio stoję jednak chciałbym się najogólniej mówiąc dowiedzieć jakie kursy powinienem zrobić , oraz co żeby po ukończeniu studiów nie zostać na przysłowiowym lodzie.Myślałem o rezygnacji z pracy (sytuacja jest taka że zarabiam w obecnej pracy dosyć sporo jak na mój wiek (2 k zł))i po prostu spisaniu wszystkich biur rachunkowych i zostawieniu w nich CV z prośbą o przyjęcie mnie na jakiś staż / darmowe lub płatne praktyki etc , jednak nie wiem jak to zostanie odebrane lub też czy przyniesie to należyty efekt.Patrząc teraz na ten post to po prostu potrzebuję czegoś pewnego gdyż rezygancja z pracy będzie oznaczała dla mnie utrate przychodów a zależy mi również na byciu niezaleznym
W jakim mieście studiujesz? Jaka uczelnia i kierunek (daj link jakiś z programem itp). Masz jakiś pomysł co chciałbyś robić? Bo rachunkowość i controlling to dość szerokie tematy i biuro rachunkowe jest chyba najnudniejszym miejscem w jakim można wylądować (CHYBA- nie wiem ile się zarabia + mogę się ogólnie mylić, niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu jak coś). Jak powiesz coś więcej o sobie/oczekiwaniach to mogę podpytać u siebie w controllingu/księgowości o szczegóły i jakieś protipy (ale to pewnie jak złapię kogoś przed sylwkiem, bo potem zamknięcie roku i zapierdol)
Krakó , Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie.Plan studiów coś szwankuje , planuje iść w stronę rachunkowości , plan jest taki żeby po prostu pracować w branży zwiazanej z rachunkowością.Wiadomo zacząć jako młodszy księgowy a skończyć gdzieś na głównym / samodzielnym księgowym.O zarobkach nie będę tutaj pisał bo jest to indywidualne.Dodam że mam trochę czasu na naukę "samemu" toteż miłoby było gdyby ktoś napisał czego konkretniej się uczyć , w jakie szkolenia inwestować , gdzie szukać praktyk : )
Jeśli Kraków, do infaktu podbij - zapytać nie zaszkodzi.
http://www.infakt.pl/praca/ksiegowa
Ale co dokładnie robisz w robocie? Jak wygląda typowy dzień w takiej pracy? (chyba, że już opowiadałeś tutaj: http://torg.pl/showthread.php?431812...-doswiadczenia to rzuć link do posta :))
praca w excelu, wybieranie z pliku dokumentow tych faktur, ktore nadaja sie do odliczenia, jezdzenie do gmin po dokumenty, jezdzenie do US, czasem ksero i podbijanie dokumentow, wiadomo jednego nudzi innego nie, w tle fb, torg i dosyc przyjemnie sie pracuje