Witam, znacie jakieś filmy na youtube gdzie można poobserwować pracę profesjonalnych kelnerów.
Jakieś filmy pełnometrażowe gdzie jest sporo tego tematu też mile widziane.
Próbowałem szukać na YT lecz słabo mi to wychodziło...
Wersja do druku
Witam, znacie jakieś filmy na youtube gdzie można poobserwować pracę profesjonalnych kelnerów.
Jakieś filmy pełnometrażowe gdzie jest sporo tego tematu też mile widziane.
Próbowałem szukać na YT lecz słabo mi to wychodziło...
zaklete rewiry mi tylko przychodza do glowy, idz.do restauracji, zamow.wode i jakies danie glowne.na ktore czekasz z pol h i obserwuj w.tym czasie
Idz do restauracji geslerowej zamow wykwintne danie, gdy wystawia ci rachunek bedziesz mial dosc kelnera.
Idź do topowych restauracji, zrób sobie szkolenie kelnerskie...
Interesują mnie takie niuanse jak np. jak profesjonalny kelner wie kto nie mówi po polsku, czy do każdego w ciemno zaczyna rozmowę po angielsku?
Itp.
Nie potrzebuje więcej sugestii o pójściu do restauracji i gapieniu się na kelnerów. :)
@payrou dzięki za film, już połowę obejrzałem :)
Np raz czytam, że jak kelner przynosi zimne napoje, to najpierw dzieci>kobiety>mężczyźni, potem czytam że starsi mają pierwszeństwo czyli dzieci na końcu? xD, potem czytam, że jubilat ma pierwszeństwo to jak mężczyzna jest jubilatem to najpierw on potem kobiety a na końcu dzieci? sprzeczne info w tych internetach :D
To zalezy pd restauracji, akurat tam gdzie pracuje managerki poprzez wlascicieli wymagaja zeby niezaleznie zaczynac od dzien dobry, chociaz po tearzy czesto widac kto.jest skad. Mowia ze to polska restauracja wiec tak ma byc.
Napoje...roznje to bywa bo jak.masz np stol 10 osobowy i zapierdol na.rewirze to nie chce ci.sie pierdolic na takiej zasadzie ze na jednym rogu dajesz pani piciu a potem dymasz na.drugi koniec zeby dac i potem znow wracasz do faceta. Wkurwia to a goscie nie maja przypierdolki, rozdajesz karty :d priorytetem sa kobiety podczas wydawania dan i tyle, pozniej leci szpachla, zreszta trzeba wyczuc goscia
https://www.youtube.com/watch?v=PTEYwGptfmU
fajny materiał :)