-
Baza danych acces-prośba
Witam, mam prośbę, a mianowicie czy byłby ktoś w stanie stworzyć dla mnie bazę danych opartej na 3 tabelach?(Państwa/Stolice/Rzeki). Praca bazy danych miałaby opierać się na tym, że po wpisaniu nazwy państwa przykładowo Polska program wykorzystywałby relacje między 3 tabelami i wyszukiwałby stolicy/rzeki i odwrotnie, po wpisaniu nazwy rzeki wyszukiwałby nazwy państwa i jego stolicy? Z góry dzięki za pomoc :)
-
nie chce sie robic zaliczenia, co?
-
-
ale masz te dane? bo jak tak to 3 min roboty
-
-
Panowie, jeśli chodzi o dane, to może być podane 2 państwa, przykładowo Polska i Niemcy i po przykładzie stolicy i rzeki :P Chodzi mi o to, że mamy właśnie zrobić to na zaliczenie, ogarniam zrobienie bazy danych na podstawie 2-óch tabel, ale na podstawie 3-ech już nie za bardzo radzę sobie z relacjami :/
-
z 3-ma zrobisz tak samo jak z 2-ma. sprobuj cos zrobic i ew. pokaz problem.
-
@doniuu ;
Ogarnąłem już o co chodzi, ale pojawiają się następujące problemy:
-Podczas wprowadzania danych do tabeli dane zaczyna zliczać mi od nr 2, zamiast od nr 1.
-Chcę zrobić następującą bazę danych, wpisując nazwę klubu z BBVA wyświetla mi się jego skład, a także aktualna liczba punktów, czy jest możliwość zimportowania tych danych w jakiś sposób, tak żeby wszystkiego nie przepisywać :)?
-Chcę zrobić relację jeden do wielu, ale przy tworzeniu relacji ciągle pokazuje mi się opcja jeden do jednego, o co chodzi?