-
kabel hdmi
cześć wszystkim. Mam takie pytanie chciałbym sobie połaczyć komputer z telewizorem aby móc oglądać filmy z serwisów takich jak cda itp. niestety do tego sam smart tv nie wystarczy. Dlatego pomyslałem, że pomoże mi kabel hdmi. Tylko jaki? Czym różnią się te za 10 zł, a te za 100 zł. Czy ktoś może polecić jakiś. Jeśli potrzebne są wam informacje o telewizorze to mówcie.
-
Sprawdź czy masz wejście HDMI w komputerze i w telewizorze, jeśli tak to kup dowolny kabel za 30 zł i gg, do zwykłych domowych zastosowań wystarczy taki.
-
ja kupilem cebulacko najtanszy i dziala jak pojebany takze polecam nie oplaca sie jakiś pozlacanych czy mega wytrzymalych chyba ze bedziesz tym naganial byki na rodeo
-
Taaa
Karty grafy za 1500 cebuleonów, monitory i telewizory 765Hz KOZAKhd 5k i kabel za 10zł.
Kup tani ale nie najtańszy. Najlepiej 1.3 chyba że znajdziesz 1.4 w dobrej cenie.
Kup odpowiedniej długości, tak żeby nie zwijać 10 metrów bo to dobre nie jest.
-
-
kabel za 5zł niczym* się nie różni od takiego za 50zł, no może poza jakością wykonania, ale bądźmy szczerzy, jak można zniszczyć taki kabel?
*prawie niczym
kupuj najtańszy jaki znajdziesz, takiej długości jaka ci odpowiada.
ja też kiedyś wychodziłem z załozenia że jak dołoże te pare zł to będzie lepszy. nie będzie, taki sam jest jeśli się go nie używa do jakiś 100calowych sprzętów
-
Jedyne na co warto patrzeć to to, żeby kabel nie był za długi (mowie tu o 10m+) oraz patrzeć na kategorie. Do 1080i - Category 1 do 2160p - Category 2. No ew. można popatrzeć na dławiki i oplot ale to mają chyba wszystkie kable za 20zł+. @nowak ;
-
Przy sygnale cyfrowym, który płynie przez ten kabel nie ma znaczenia jego jakość, może być i za 5 zł i działać znakomicie.
-
dzięki za odpowiedź, teraz wiem, żeby nie kupować za 100 zł kabla :)