mozna usunac
Wersja do druku
mozna usunac
Masz na myśli taksę dla znajomych?
Ludzie albo mają własny transport albo wracają nad ranem, kiedy autobusy już jeżdżą albo po prostu kimają u gospodarza.
Marny grosz z tego będzie.
Dla mnie zawsze sylwester był dniem jak każdy inny i trochę nie rozumiem ludzi, którzy cały rok siedzą w domu na dupie, ale w sylwestra to muszą gdzieś iść za wszelką cenę! Na sylwestra patrzę zawsze jak na zwykłą domówkę, która mogłaby się wydarzyć miesiąc przed czy miesiąc po. Ba, ze dwa razy w życiu (takim doroślejszym), kiedy nie miałem żadnej ciekawej propozycji to zdarzyło mi się normalnie pójść spać przed fajerwerkami. Nie mam więc nic do sylwestrowych kierowców. A niech sobie ludzie zarobią, bo jest okazja. Nawalić się mogą tydzień później.
Raz chciałem w sylwestrową noc wrócić taxi do domu. Nie dało się dodzwonić prawie do żadnej firmy, a jak się już udało to miła pani mówiła, że nie ma wolnych taxi i trzeba czekać co najmniej godzinę. Więc jestem w stanie uwierzyć, że jakiś grosz może z tego być.
Imprezy na salach to ludzie najczęściej korzystają z takich osób jak autor tematu więc nie wiem skąd żeś swoje słowa wziął xD
na taxi mozna zarobic 1500zł w ten jeden dzien
Pamiętajcie tylko, że są kurewsko duże kary jak cie policjanty shaltują(5000zł).
No to oglądaj, bo warto.
https://www.youtube.com/watch?v=k0Hspqu2_Tg
Ja wielokrotnie brałem ludzi na blabla i nigdy tych osób nie znałem. Bo czemu miałbym ich znać? Dobrą rozkmine zapodał Adrino.
https://www.blablacar.pl/faq/pytanie...godne-z-prawem
Cytuj:
Zasadą wspólnych przejazdów zawartą w naszym Regulaminie jest dzielenie się kosztami przejazdu przez kierowcę podczas zaplanowanej przez siebie podróży. Oznacza to, że kierowca nie może w sumie pobrać opłat od pasażerów w kwocie większej, niż faktyczne koszty jego podróży.
Ludzie chuje, ze nie powiedzieli po prostu, ze to ich znajomy znajomego, wolaja na niego LYSY i tyle xd
Druga sprawa, ze poki nie maja wytoczonej sprawy i nie ma zarzutow to o ile mi wiadomo chuja im moga zrobic i nie maja prawa o nic wypytywac.
Ja bym zawinal dupe i tyle.
#nie popieram przewozu bo to jawne skurwysynstwo i odbieranie pracy taksowkarzom ktorzy sie dluugo staral io licencje, musieli przechodzic testy itd.
No ale 10k kary to troche przeginka, jednak jakos musza ich odstaraszac.
A ja bym nie wozil znajomych, zwykle sie to po prostu nie oplaca + wysokie ryzyko zarzygania auta ;d /w sylwestra ludziom odpierdala na leb z tym piciem/