Korzysta ktoś? Poleca jakiś model? Chcę kupić, na jaki wydatek się przygotować żeby mieć dobry sprzęt? Zwyczajnie dobry, dla normalnego człowieka,a mam przez to na myśli, że nie potrzebuję np bluetootha w szczoteczce
Wersja do druku
Korzysta ktoś? Poleca jakiś model? Chcę kupić, na jaki wydatek się przygotować żeby mieć dobry sprzęt? Zwyczajnie dobry, dla normalnego człowieka,a mam przez to na myśli, że nie potrzebuję np bluetootha w szczoteczce
Kup cokolwiek od Oral B a nie ma w nazwie Vitality. Zazwyczaj one różnią się tylko ilością obrotów. Od Oral B 700 albo 1000 każda kolejna wyżej to praktycznie to samo.
@edit
Tylko nie kupuj główek na allegro bo te kutasy bardzo często wystawiają podróby w cenach oryginalnych a taka podróba ma żywotność ~2 tygodnie gdzie normalna ma koło 2-3 miesięcy
To. I jeszcze zeby było to cos z "professional care" w nazwie.
Ja mam oral b professional care 3000 i jestem bardzo zadowolony. Dorwiesz za jakies 230zl. Kiedys gdzies widzialem nawet za 200zl czy tam 210zl.
Co do glowek z allegro to kupuj te w cenie 10zl+ za glowke. Te tansze po 1-5zl to zamienniki. I najlepiej od wiekszych firm. Niestety w rossmannie cena oryginalnych glowek jest 2x wyzsza niz na allegro czy internetowych sklepach.
Tez mam oral b vitality, wczesniej mialem proffesional cos tam i nie widze miedzy nimi wiekszej roznicy.
I główki kupujecie na allegroszu?
oral b 5000, używam i polecam, a poza ilością obrotów szczoteczki tego typu różni jeszcze rodzaj tych obrotów - pulsacyjne, oscylacyjne itd... to dosyć istotne z tego co wiem
zeby nie powtarzac oral b, ja polecam soniczna szczoteczke prosonic
Wlasnie te ruchu sa wazne. Vitality i inne tansze modele maja tylko oscylacje, a z serii professional care maja jeszcze pulsacyjne i rotacyjne. I wlasnie te wspomagaja w usuwaniu plytki nazebnej.
ja kupiłem swoją pierwszą szczoteczkę elektryczną 2 miesiące temu.
jest to oral-b 3d white vitality zapłaciłem 100zł z 5 główkami
ogólnie po 2 miesiącach użytkowania mam mieszane uczucia, niby lepiej dokładniej, ale teraz to ja myję zęby z 4-5 minut zamiast dwóch bo strasznie długo z nią schodzi
jakoś manualną mi się lepiej szczotkowało
na allegro są oferty tych szczoteczek + 17 glowek na przyklad
No ok wytrzymuja moze krocej, ale jesli 10 zamiennikow jest w cenie powiedzmy 1 lub 2 oryginalow to i tak wyjdzie czasowo na to samo. Pytanie czy jest roznica w czyszczeniu itd