-
orange abonament
cześć
teoretycznie umowa na abonament skończyła mi się 15-11-2015 roku, okres rozliczeniowy mam 23 dnia każdego miesiąca.
ale wchodząc w panel na orange.pl, dalej widze ile mam do wykorzystania internetu,minut itp więc obawiam się że i tak mi przyjdzie zapłacić za ten miesiąc, tylko że nie wiem z jakiej racji, skoro umowa zakończyła się 15 listopada 2015?
-
A nie jest tak, że jak umowy nie wypowiesz to przedłuża się ona na czas nieokreślony?
-
Dokładnie tak jest, musisz wypowiedzieć umowę a za ten miesiąc zapłacisz, ewentualnie mozesz zmienić na inny abonament ;p
-
Takim debilem jeszcze nie jestem xD,
wysłałem im jakoś listownie poleconym wypowiedzenie umowy około pół miesiąca przed końcem umowy.
dostałem w smsie że przyjeli sprawe i że umowa kończy się 15-11-2015
no to spoko myśle gitara, ale tu jakby idzie już kolejny miech, i teraz tak:
kupiłem 10 zł orange doładowanie na karte żeby zobaczyć czy jest "rozwiązana"
i pisze mi że usługa chwilowo niedostępna, a na koncie orange jakby zlicza mi to jak zawsze ile zostało do wykorzystania jeszcze.
dlatego mnie to dosyć wkurwia, bo 15-11 już dawno minął, a okres rozliczeniowy 23, więc już dawno powinni mnie zmienić na karte, czy jak sie to tak nazywa'zwie.
-
Wszystko masz podane w umowie, wystarczy do niej zajrzeć.
Zakładam, że masz miesięczny okres wypowiedzenia. Czyli jeżeli umowa kończy Ci się 15 listopada, a wypowiedzenie umowy wysłałeś później niż 15 październik to umowa tak naprawdę skończy się 15 grudnia i wtedy zostaniesz zmigrowany do prepaida.
Żadnej karty nie będą Ci zmieniać - po prostu zmigrują Cię z postpaida do prepaida.
Also, zadzwoń do nich, bo w Orange mogą mieć to jakoś inaczej rozwiązane (chociaż wątpię) ewentualnie system mógł się przywiesić (normalna rzecz). Dostaniesz info z pierwszej ręki prosto z ich systemu.
-
przyjdzie ci najpierw faktura za cały miesiąc, potem korekta faktury pomniejszona o ilość dni. w playu tak jest i zapewne w innych sieciach również.