Witam, potrzebuje opinii nt. botowania 2-3 charami 24/7/30 na VPS
Widziałem różne oferty na 1and1 i ovh, lecz nie jestem pewien, czy bot typu xeno/wind + tibia * 3 dałyby rade na tych zestawach za 11 / 20 lub 30zl.
Wersja do druku
Witam, potrzebuje opinii nt. botowania 2-3 charami 24/7/30 na VPS
Widziałem różne oferty na 1and1 i ovh, lecz nie jestem pewien, czy bot typu xeno/wind + tibia * 3 dałyby rade na tych zestawach za 11 / 20 lub 30zl.
Rozumiem, że te za 11,20 czy też 30 zł to VPS z linux?
Niestety te oferty odpadają. Potrzebujesz VPS z Windows, gdzie koszt to ok. 50-60 zł za najsłabszy 1GB RAM.
.
Znalazłem takie:
1and1.pl
ovh.plCytuj:
1&1 Serwery Wirtualne M Windows
CPU: 1 vCore
RAM: Gwarantowany 1 GB
HDD:50 GB
Transfer danych: bez limitu
Windows Server 2008 R2 SP1 (64-bitowy)
Cytuj:
VPS 2016 Cloud 1
Gravelines (FR)
Windows Server 2012 R2 Standard Edition
Abonament miesięczny
Dzierżawa miesięczna 31.99 PLN
Opcja Microsoft Windows 16.00 PLN
Kwota netto 47.99 PLN
KVM OpenStack
SLA 99.99%
1 vCore
3,1 GHz
2 GB RAM
25 GB
NVMe High Availability (Ceph)
W tym przypadku brałbym z ovh. Nie korzystałem z VPS OVH lecz poczytałem opinie na temat vps'ów z ovh i większość wypadała dobrze. Kiedyś bociłem na VPS'ach z mintshost i mimo złych opinii na temat mintshos byłem zadowolony z ich usług.
Jeśli chcesz te 2-3 MC postawić to też radziłbym brać VPS z 2GB RAM. Dlatego, że te VPS zawsze maja lepszy procesor (gwarantowany) w przeciwieństwie do tych z 1GB RAM. Ważne też jest SLA, które oferują hostingi, bo co z tego, że postawisz bota, a serwer będzie więcej offline niż to wszystko warte.
Kiedy już wybierzesz jakiś serwer nie ustawiaj bota przez RDP (zdalny pulpit), warto zaopatrzyć się w program teamviewer.
tak pracujesz (na początku) przez rdp, instalujesz visual++ 2010 (aby xeno odpalił) pobierasz teamviewer, polecam wersje 7, najmniej problemowa dla tibia bot. Później odpalasz team viewer kopiujesz sobie ID, najlepiej ustaw też połączenie niejednorazowego dostępu. Program zostawiasz i odłączasz sesje(start>odłącz). Skopiowany ID wklejasz do teamViever na swoim PC i łączysz. Od tej pory ustawiaj bota tylko i wyłącznie przez TeamViever.