Witam tak jak w temacie, szukam jakiegoś zajebistego horroru z ostatnich 10lat.. Najlepiej jakiś psychologiczny bo nie straszą mnie krwawe sceny czy upiorne twarze chodzi mi tylko o fabułę, o nie przewidywalnosc..
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Wersja do druku
Witam tak jak w temacie, szukam jakiegoś zajebistego horroru z ostatnich 10lat.. Najlepiej jakiś psychologiczny bo nie straszą mnie krwawe sceny czy upiorne twarze chodzi mi tylko o fabułę, o nie przewidywalnosc..
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Dziewiąta sesja
Sinister
Z ostatnich 10 lat to ciężko; Zejście bardzo mi się podobało.
Możesz zainteresować się telewizyjną produkcją "Sztorm Stulecia", na podstawie prozy Kinga. Całość trwa chyba ze 4 godziny, ale zdecydowanie warto - klimat niepokoju, trzyma w napięciu.
Obecność z tych takich ostatnich, bardzo lubię horrory takie o demonach itp. bo te gore itp mogłyby się zaliczać do hororu groteskowego.
Chyba pokój 1408 był najlepszy imo. Wpasowuje się też w Twoje preferencje.
the tunnel, chyba 2011 rok, chodzi o babke co przeprowadzala reportaz o opuszczonym metro (?) w londynie, trzyma w napieciu i zajebiscie zrobiony, polecam
@CZARU ;
"Psycho" 1960~~
Może nie duchy straszydła ale ciężko się oglądało.
Naznaczony 3
Donnie darko, polecam; nie do konca horror, ale tajemniczy, trzymający w napięciu, lekko przerażający i psychologiczny
ja polecą Tobie nie horror, lecz thriller - na pewno Ci się spodoba! > Labirynt z 2013, trwa jakieś 2.5h
Ja z tych co oglądałem to może: Wszystkie nie są Najlepsze ale może jakiś tytuł ci wpadnie w oko i sobie zwiastun na yt zobaczysz.
Gabinet
Jako w piekle, tak i na Ziemi
Annabelle
Naznaczony 1,2,3 - o ile lubisz takie
Priest ? Taki trochę nowocześnie zrobiony
Klątwa Jessabelle - ten taki o
Kronika opętania
The Pact 1,2
Abraham Lincoln: Łowca wampirów - ten się fajnie oglądało ale jaki zwykły film
The Babadook
Również szukam horrorów tylko nie zombie czy coś tylko aby trzymał w napięciu.
Jeżeli chcesz jakiś psychologiczny to polecam: "Szepty" Bardzo fajnie zrobiony film. @CZARU ;