-
Internet mobilny na PC.
Jo, w sobotę się przeprowadzam i myślę nad netem mobilnym do kompa. Jako iż sporo oglądam online/gram/czasami coś pobiorę nie chce żadnych limitów. Nie wiem jak wygląda sytuacja dlatego, że zawsze miałem neta na kablu. Mógłby ktoś coś doradzić? Podrzucić linki do ciekawszych ofert albo napisać swoje własne doświadczenia z firmami/netami? Lecą zielone za wyczerpujące odp.
-
Nie dostaniesz internetu mobilnego bez limitu (no chyba, że Aero2).
W Play masz "nielimitowy pakiet internetu" na kartę. Działa to tak, że płacisz 45 PLN miesięcznie i masz do wykorzystania 100 GB internetu w prędkości LTE. Po przekroczeniu tych 100 GB, Play może, ale nie musi zwolnić Ci prędkośc do 2mb/s (pobieranie jakoś 250kbps). Generalnie gry online nie pobierają dużo danych - taka 40 minutowa gierka w LOLa zje może ze 20 MB.
Sam korzystam od prawie roku z internetu mobilnego z normalnych użytkowaniem (www, youtube, granie online, seriale i filmy online) zasysam 30 GB - 50 GB miesięcznie. Chyba, że wjadą Torrenty to rekordowo zrobiłem jakieś 160 GB.
http://www.play.pl/oferta/play-inter...rnet-na-karte/
Coś takiego zamawiasz i aktywujesz pakiet 45 PLN/miesięcznie. Albo idziesz do salonu, kupujesz zwykły starter i mówisz, żeby Cię zmigrowali do odpowiedniej taryfy. Czy ten starter "play internet na kartę" da się kupić stacjonarnie? Chyba nie.
-
Było też cos w red bull jakoś taniej ale to też jest podpięte pod Play. Ogólnie ciężko wykorzystać jest te 100gb