Skuteczne stronki gdzie będe mógł złapać język chociaż do poziomu B1 albo A2, ale by tam było jak sie pisze, jak czyta itp? stwierdzilem ze marnuje wolny czas i godzinke dziennie moglbym poswiecac na nauke
Wersja do druku
Skuteczne stronki gdzie będe mógł złapać język chociaż do poziomu B1 albo A2, ale by tam było jak sie pisze, jak czyta itp? stwierdzilem ze marnuje wolny czas i godzinke dziennie moglbym poswiecac na nauke
jakiego języka?
obstawiam norweski/szwedzki albo czeski/slowacki ;d moze jakies dwa
Duolingo bardzo polecam. Jest norweski i szwedzki. W mojej opinii da rade nauczyć się jakoś na A2 po całym kursie. Tylko to jest troche stara metoda nauki, brakuje osłuchania się z językiem, więc dodatkowo polecam wiadomości po norwesku/szwedzku lub filmy z norweskim dubbingiem.
No ja bym chciał wlasnie cos gdzie moge od razu sie osluchiwac z tymi slowami ktorych sie ucze, bo jednak wiadomosci nie chce ogladac, nie lubie ogladac czegos gdzie nie wiem o czym gadaja
Słownictwo, rozmówki + pliki audio. Powinno pomóc :) - masz lektora, także osłuchasz się :)
http://www.goethe-verlag.com/book2/PL/
Podstawą jest znalezienie podręcznika, na którym będziesz bazował. To jest prawdę mówiąc mus, bo taki podręcznik (wedle twojego gustu) idealnie usystematyzuje ci proces nauki (który będzie podzielony na etapy). Taki podręcznik fajnie jest sobie dopełnić jakąś książką z ćwiczeniami, programem do nauki słówek (polecam Anki), wiadomości w języku którego się uczysz i jakaś czytanka (na późniejszym etapie).
Nie chcę zakładać nowego tematu
lecz j. angielski na poziomie B2/B2+?
myślę że poświęcając godzinkę dziennie to się dwóch języków na poziomie komunikacyjnym na pewno prędko nie nauczysz
to nie są całki czy pochodne że oglądniesz parę filmików, zrozumiesz schemat, zrobisz trochę zadań i już mniej więcej wiesz o co chodzi, bez dobrego nastawienia i motywacji na kupę czasu którą poświęcisz nawet nie zaczynaj bo nic z tego nie wyjdzie
Jeśli nie musi być za free to livemocha.com