Witam.
Mam pytanie czy według was ma szanse wypalić serwer Rookgaard pod 8.60?
Oczywiście wszystko z klimatem RPG - nowe systemy itd.
Wypowiadajcie się :)
Wersja do druku
Witam.
Mam pytanie czy według was ma szanse wypalić serwer Rookgaard pod 8.60?
Oczywiście wszystko z klimatem RPG - nowe systemy itd.
Wypowiadajcie się :)
nie
nie
nie
A dlaczego?
Powody?
Chodzi wam o Elfa?
Gra nie byłaby nudna - zadbałbym o każdy aspekt gry:
- kowalstwo (ulepszanie przedmiotów)
- górnictwo (związane było by z kowalstwem oczywiście byłby z tego korzyści majątkowe)
- wędkarstwo (możliwość złowienia ryb które leczą gracza)
- zielarstwo (tworzenie mikstur)
Zrobiłbym system który podaje dokładną lokalizacje botera czyli na stronie by była lista z osobami botującymi i wyglądałoby to w ten sposób:
Czy coś w ten deseń.Cytuj:
- Kahras -> Szczury pod miastem
Aby skreślić się z listy gracz musiałby zapłacić okup u strażnika bądź będzie musiał wykonać czasochłonną misje.
Do tego exiva by działała tylko na osoby które są na liście boterów.
ziomus, Tibia sie wypala, nie ma sensu robic nowych otsow jezeli nie masz renomy pokroju classicusa/hexery.. postoi tydzien-dwa, pogra tam 5-20 osob i tyle
też mialem w planach rookgard 8.6, ale to nie wypala, jeśli już ktoś chce grać na rookgardzie, to robi to na tibianicu 7.4 i hexerze/hexanie, pzdr
moze gdyby byla to customowa mapa to jeszcze, inacczej nie ma opcji. Co najwyzej pogra 20-30 osob
Nie ma chuja żeby to wypaliło, już ci mówię czemu
Tak na oko z graczy którzy zostali przy tej grze to z 70% gra dla pvp a reszta gra żeby robić hajs na tej grze i bocić. Znikome ilości osób grają w tą grę dla klimatu rpg a jeszcze mniej osób dla klimatu rookgardu xD
Nie masz żadnej renomy w otsach, prawdopodobnie nie zrobisz zbyt dobrej reklamy. Wejdzie pewnie z 10-15 osób z torga przy dobrych wiatrach, paru randomów i wyjdą po dniu/dwóch/trzech.
No ale jak chcesz tracić hajs na dedyka to droga wolna.
Na takim Rookgaardzie właśnie byłoby PvP ponieważ jest to client 8.60 i będzie chociaż garstka graczy.
Klimat Rookgaard według mnie nie istnieje - poprostu jest to tak zwane RPG.
Z dedykiem raczej problemu nie będzie - jeszcze rok temu był serwer Rookgaard.pl i miał się bardzo dobrze :)
Niektórym trzeba przypomnieć co to znaczy RPG: https://pl.wikipedia.org/wiki/Gra_fabularna