-
[auto] Nawigacja/radio
Cześć siemanko,
potrzebuje do autka nawigację i nowe radio z funkcją BLUTU/SD/USB/AUX/MP3 pod DIN1
w gre wchodzilo rowniez radio phantom 1057 wysuwane pod 1DIN ale cena 1500 + koncowki pod sub itd zamyka sie kolo 2000, do tego nawigacja nie bedzie zdejmowana do innego auta wiec moze macie jakies propozycje w zasadzie w kontekscie nawigacji
wiem ze istnieja teraz crackowane wersje np igo do tego jakis tablet z modulem GPS ale nie bardzo sie w tym orientuje jakby to mialo dzialac
jakbym sie zmiescil z jednym i drugim w 1000 bylbym zadowolony mega
-
Jesli chodzi o nawigacje to polecam TomTom. Z radiem nie pomoge niestety bo sie nie znam...
-
Radio polecam z gamy Alpine, a konkretnie UTE-52BT. Teraz bodajze jest nowa wersja UTE-72BT. Mam juz 2 lata, zadnych problemow, czyta mp3, jakosc jedna z lepszych w radioodtwarzaczach, ma AUX, USB, Bluetooth (kompatybilny chyba ze wszystkim, lapalo bez problemu, aktualizacje softu...) dodatkowo w dobrych pieniadzach bo dalem 370zl w rtv agd. Nie ma jedynie wejscia na CD (z cd kosztuje ok 550zł) ale nigdy nie byl mi potrzebny przy tylu innych wejsciach, przy zakupie sie z tym liczylem.
Co do navi mozesz kupic Beckera, nizszy segment ceni sie na ok 600zł wiec w 1k powinienes sie zmiescic w raz z radiem. Jak dla mnie dobra navi z roznymi bajerami, wykrywa utrudnienia na drodze, widok 3d na zadanie etc. A co najlepsze jesli po zakupie zarejestrujesz sie na stronie producenta w ciagu 30 dni, masz dozywotnia aktualizacje map calej europy. Po tym jak mialem navi za 400zl na windows mobile z wgrana automapa i po roku musialem 100zl bulic za aktualizacje, cielo sie niemilosiernie i inne fajerwerki dalem sobie spokoj, kupilem wlasnie sredniaka z oferty beckera i smigam z bananem po dzis dzien.
-
to faktycznie dobry wybor radia,
jezeli chodzi o navi to tomtom raczej odpadnie moj ojciec ma i katastrofa powiem kazdy dluzszy tunel reset mapy, zjezdza z autostrady na bok itd na zachodzie chyba ze cos poprawili przez 4~lata.
myslalem tez o IGO ale to tylko tablet i android albo jakis modul gps?
zalelzoby mi na navi zeby nadawala sie tez do TIR