-
Wysyłka tv kurier/poczta
Musze zwrócić tv 22 cale który kupiłem w sklepie internetowym media expert. Czy lepiej będzie zwrócić tv kurierem, czy pocztą. Próbowałem przez stronę kurierzy.pl zamówić kuriera żeby przyjechał po tv, ale jak ustawiłem, że w paczce ma być tv, to automatycznie nie mogłem dalej wypełniać formularza, bo wyskoczył komunikat, że jak chce wysłać tv to musi być zapakowany na paletę, a co za tym idzie cena wzrasta z ok. 25zł za wysyłkę do dużo większej sumy. Tv jest zapakowany tak jak do mnie przyjechał czyli w orginalnym pudełku+ folie i styropiany, więc nie powinien się uszkodzić. Czy ktoś z was wysyłał tv i w jaki sposób.
-
Nie lepiej podjechać na ulicę Hodowlaną w Tarnowie i na spokojnie doręczyć im ten telewizor? Oni już będą wiedzieli co z tym zrobić
-
Jak się uprzesz to zwrócisz TV w sklepie stacjonarnym. Pogadaj z konsultantem online czy w Twojej miejscowości możesz to zwrócić w sklepie. Z reguły stawiają pewne opory przed zwrotami ale jak chcesz zaoszczędzić to będziesz miał okazję :D. Sam ostatnio chciałem im oddać słuchawki ale po wizycie w jednym z salonów u mnie w mieście (potem się okazało, że towar powinni przyjąć ... ale się nie domagałem za bardzo) to odesłałem im już do centrali zwrotów. BTW macie może możliwość zapisania się tam do newslettera i otrzymania upustu na zakupy w wysokości 10zł? Bo dzisiaj się zapisałem a nic nie dostałem ...
-
Podobno sklep internetowy a taki stacjonarny to 2 różne rzeczy, no ale spróbuję pokombinować i może uda się oddać w stacjonarnym. Życzcie mi powodzenia :D
-
Zadzwoń na wszelki wypadek na infolinie jutro. Zapytaj się czy w danym sklepie możesz zwrócić towar a jeżeli nie w tym to w jakim. Zapamiętaj dane konsultanta i się na niego powołaj. A jak sprzedawca nie chce towaru przyjąć to gadaj z managerem :D. Mówisz, że na infolinii masz inne info. Nie zapomnij o fakturze zakupy/nr zamówienia/ wszystko to co masz dostępnego, żeby nie mieli się do czego dojebać. A tak na marginesie to tutaj masz moją rozmowę z expertem online
http://i59.tinypic.com/2zp8bnp.png