Ktoś ma jakieś sprawdzone sposoby? Używając wirtualnej maszyny miałem sporo problemów, a chętnie bym zagrał w Black and White, albo w HP:KF. Ktoś ma jakieś pomysły jak to odpalić bez wirtualnej maszyny?
Wersja do druku
Ktoś ma jakieś sprawdzone sposoby? Używając wirtualnej maszyny miałem sporo problemów, a chętnie bym zagrał w Black and White, albo w HP:KF. Ktoś ma jakieś pomysły jak to odpalić bez wirtualnej maszyny?
Zawsze możesz spróbować dualboota z windowsem xp. Swoją drogą na twoim miejscu raczej pozbyłbym się windowsa 10, chyba, że lubisz jak ktoś obciąża Ci łącze i zbiera twoje dane podczas gdy ty nie masz z tego ani grosza.
Mówi prawdę. 10 to system wybitnie awaryjny, szpiegujący użytkownika i decydujący za niego. W obecnej formie nie nadaje się do użytku, nawet po ręcznej kastracji. No i zasadniczo nawet nie ma go po co instalować na stałe, zanim wyjdą gry w pełni na dx12, którym się M$ szczyci minie 1,5-2 lata. No i tak trzeba mieć kartę, która to obsłuży. ;) Ni to teraz do pracy ni do grania.
@Przemo
Mam W10 Pro od premiery systemu i póki co nie miałem żadnych problemów. Co więcej, mimo, że na obecne standardy mój komputer jest stary, to działa sprawniej i szybciej niż jak miałem zainstalowanego W7. Tak samo z działaniem łącza: brak jakichkolwiek problemów. Zgodzie się z tym, że jest to system szpiegujący użytkownika. Zaprzeczenie tego faktu jest po prostu kłamstwem, bo inwigilacja w W10 jest ostra. Z drugiej strony, pewnie 3/4 osób korzysta z Google Chrome (oraz innych produktów Google) oraz ma konto na Facebooku, a więc daje się szpiegować już od dawna.
@topic
Próbowałem odpalać starsze gierki i zazwyczaj "Tryb zgodności" pomagał. Chociaż ostatnio chciałem sobie pograć w HP i mimo, że kombinowałem jak koń pod górę, to gra po prostu nie chciała odpalić.
Żeby odpalić stare gry na win 10 to odpalasz że zgodność , administrator i trzeba miec też directx starszą wersje, powinno pomóc