Są wakacje, wiele osób spali się na plaży czy w górach. Ale mało kto pamięta o zachowaniu środków chroniących naszą skórę.
Stąd moje pytanie... jak się bezpiecznie opalić w wakacje i jak utrzymać tą opaleniznę jak najdłużej?:)
Wersja do druku
Są wakacje, wiele osób spali się na plaży czy w górach. Ale mało kto pamięta o zachowaniu środków chroniących naszą skórę.
Stąd moje pytanie... jak się bezpiecznie opalić w wakacje i jak utrzymać tą opaleniznę jak najdłużej?:)
nie wiem czy jakikolwiek sposób opalania jest zdrowy poza odrobiną promieni, które jednak są potrzebne dla poprawnego funkcjonowania ale wystawianie się na długotrwałe działanie mocnego słońca raczej nie można nazwać zdrowym w żadnym przypadku, jedyne co to można opalanie uczynić bezpieczniejszym poprzez stosowanie kremów z filtrami uv i tyle możesz zrobić, potem żeby utrzymać opaleniznę są specjalne balsamy do tego celu, golenie maszynką też podobno powoduje szybszą utratę opalenizny, generalnie jak masz jasną karnację to i tak jesteś w dupie bo raz, że trudno się fajnie opalić, dwa- dłużej to trwa i trzy- szybciej schodzi
Na mnie beta-karoten dobrze działa - czyli chlanie soku z marchwi. Jeżeli się nie spalę, to kolor utrzymuje mi się nawet długo. Według mnie istota w tym, żeby przez wiele dni przebywać w ciągu lata na słońcu.